17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εφιάλτης χωρίς τέλος στην Ινδία με επιπλέον 3.600 νεκρούς -Εξαντλούνται τα αποθέματα εμβολίων

Νέο τραγικό ρεκόρ στη χώρα στην Ινδία που ανακοίνωσε 3.645 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, 350 περισσότερους από ό,τι την προηγουμένη, ενώ σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

“Απογοητεύσαμε την Ινδία”, παραδέχεται ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος Τόνι Φάουτσι, επισημαίνοντας ότι οι πλούσιες χώρες απέτυχαν να παρέχουν κάλυψη στα εμβόλια στην χώρα 1,35 δισεκατομμυρίων κατοίκων,  ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι αποστέλουν έκτακτη βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Φάουτσι ανακοίνωσε παράλληλα ότι το Covaxin, το εγχώριο εμβόλιο Covid-19 της Ινδίας, βρέθηκε να εξουδετερώνει την ινδική παραλλαγή 617 του κορονοϊού.

Την ώρα, που τα αποθέματα τελειώνουν στα εμβολιαστικά κέντρα της Ινδίας, ο συνιδρυτής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν,  ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer αντιμετωπίζει  την ινδική μετάλλαξη που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εντοπίζεται σε 17 χώρες.

Με περισσότερα από 300.000 ημερήσια κρούσματα εδώ και 7 μέρες και θετικό στον Covid ένα στους τρεις κατοίκους του Νέου Δελχί τα νοσοκομεία δεν έχουν πια χώρο να περιθάλψουν τους ασθενείς και τους διώχνουν, με ολοένα και πιο δυσεύρετο το οξυγόνο.

Σάλος έχει ξεσπάσει για τη δέσμευση 100 κλινών πολυτελούς ξενοδοχείου αποκλειστικά για την περίθαλψη ανώτατων δικαστικών και των οικογενειών τους, απελπισμένοι συγγενείς ασθενών σπεύδουν οπουδήποτε ελπίζουν να εξασφαλίσουν το δυσεύρετο οξυγόνο.

Η Ινδία θρηνεί μέχρι εδώ 204.832 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας επισήμως, όμως αρκετοί ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ πιο βαρύς.

Το σύνολο των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό έφθασε στα 18,38 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων πάνω από τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί μέσα στον Απρίλιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Indian Express, ο καθηγητής Κ. Βιτζέι Ράγκαβαν, επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, αναγνώρισε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα.

Πάντως, «ήταν απλούστατα αδύνατον να αυξηθούν οι δυνατότητες του δημόσιου συστήματος υγείας μέσα σε έναν χρόνο σε επίπεδο που θα αρκούσε για να αντιμετωπιστεί αυτό που βλέπουμε σήμερα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ποπόρου

Περισσότερα Άρθρα

Ο νέος χρόνος φέρνει αυξήσεις στα διόδια

Η αντίστροφη μέτρηση δεν έχει αρχίσει μόνο για την έλευση του νέου έτους, αλλά και για τις… αυξήσεις στα διόδια που έρχονται το 2019. Σήμερα, η Κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου», που εκμεταλλεύεται το τμήμα του ΠΑΘΕ από τον Μαλιακό μέχρι την Ημαθία, ανακοίνωσε αυξήσεις μέχρι και 10 λεπτά ανά διέλευση σε ορισμένους σταθμούς διοδίων και για […]

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Επιτροπή: Στο τραπέζι νυχτερινά κέντρα και παιδότοποι – Τι θα εξεταστεί

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών. Στο επίκεντρο θα βρεθούν εισηγήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση για περαιτέρω διευκολύνσεις όσον αφορά σε μια σειρά δραστηριοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στο τραπέζι θα βρεθεί το θέμα της επαναλειτουργίας εσωτερικών υπαίθριων χώρων στην εστίαση από τις 19 Ιουνίου. Πρόκειται για τους χώρους εκείνους […]