28 °C Argos, GR
28 Ιουνίου 2022

Πώς θα κάνουμε Πάσχα: Όλα τα μέτρα για μετακινήσεις, SMS, εκκλησίες και γιορτινό τραπέζι

Eνα διαφορετικό Πάσχα, μακριά από τα χωριά μας, αλλά στα εξοχικά για όσους τα διαθέτουν εντός της περιφερειακής ενότητας όπου κατοικούν, θα κάνουμε και φέτος.

Με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας να μην επιτρέπει το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων, υπό τον φόβο της διασποράς του κορονοϊού σε περιοχές που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν υγειονομικά σε μία ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις εκτός νομού έως τις 10 Μαΐου.

Η Τροχαία πραγματοποιεί ήδη εκτεταμένους ελέγχους σε όλα τα διόδια της χώρας, επιβάλλοντας τσουχτερά πρόστιμα σε όσους χωρίς επαρκή δικαιολογία επιχειρούν να μετακινηθούν και αναγκάζοντάς τους σε αναστροφή.

[hfe_template id='397365']

Ωστόσο, σε αντίθεση με πέρυσι, όταν και γιορτάσαμε το Πάσχα αποκλειστικά εντός των πόλεων, από σήμερα έχουν απελευθερωθεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας, με αποτέλεσμα όσοι διαθέτουν εξοχική κατοικία σε αυτή να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένει -έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.

Επίσης, έως και την Κυριακή του Πάσχα παραμένει το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, το οποίο στις 3 Μαΐου, όταν και ανοίγει η εστίαση, μεταβάλλεται από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Όσον αφορά την Κυριακή του Πάσχα, υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

 

Πάσχα: Τα μέτρα για τις εκκλησίες

Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τ.μ., και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.

Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού, και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Από τη Δευτέρα 3 Μαΐου γίνεται ένα ακόμα βήμα προς την ελευθερία με το άνοιγμα της εστίασης, ενώ οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απελευθερώνονται μαζί με τον τουρισμό στις 15 Μαΐου, όταν τελικά θα φύγουν από τις ζωές μας και τα SMS.

Περισσότερα Άρθρα

Πανελλαδικές 2019: Στο site του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες

Αγωνία τέλος! Στο site του υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογίοα τους στις Πανελλαδικές πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αναρτώνται και όλα τα […]

Μεσσηνία: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Παραδείσια – Τσακώνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία. Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ των χιλιομετρικών […]

Follow by Email