15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία – Δέσμη προτάσεων της ΓΣΕΕ

Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία

Οικονομική, υγειονομική κρίση και η σταθερή εργοδοτική παραβατικότητα στο βωμό του κέρδους έχουν πολλαπλά θυσιάσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων”, αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή την 28η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία.

Επίσης επισημαίνει πως: “Τα συνδικάτα ζητούμε ΤΩΡΑ πρόσβαση των εργαζομένων σε ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Η οικονομική και η υγειονομική κρίση, τα μέτρα λιτότητας και οι πολλαπλοί περιορισμοί, μαζί με τη σταθερή εργοδοτική παραβατικότητα στο βωμό του κέρδους, έχουν πολλαπλά θυσιάσει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Σωματική και ψυχική.

Τα συνδικάτα είμαστε δίπλα στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που ασθενούν λόγω των συνθηκών εργασίας τους, που εργάζονται χωρίς μέτρα ασφαλείας, που υφίστανται παρενόχληση στους χώρους εργασίας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, που χάνουν τη ζωή τους την ώρα της δουλειάς τους από την έλλειψη των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Τα συνδικάτα ζητούμε τώρα πρόσβαση των εργαζομένων σε ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στην εργασία σε όλη την επικράτεια και σε κάθε τομέα παροχής εργασίας, δημόσιο, ιδιωτικό, αγροτικό, ναυτεργασία.

Τα συνδικάτα λέμε τέρμα στα κροκοδείλια δάκρυα και στις δηλώσεις χωρίς αντίκρισμα. Εάν δεν λυθούν δομικά προβλήματα της πολιτικής υγείας και ασφάλειας της εργασίας, η πρόοδος της κοινωνίας καταδικάζεται σε διαρκή αποτυχία.

Η ΓΣΕΕ απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Συνοχής τις προτάσεις της για τα ελάχιστα απαιτούμενα μέτρα για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου υγείας και ασφάλειας, ενώ σε είναι σε πλήρη ετοιμότητα και σε διαρκή συνεννόηση με τις Οργανώσεις Μέλη της, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, για προτάσεις συγκεκριμένων επιμέρους νομοθετικών παρεμβάσεων”.

Διαβάστε το αναλυτικό κείμενο των προτάσεων της ΓΣΕΕ

Περισσότερα Άρθρα

Ένταση και δακρυγόνα στον Έβρο

Να περάσουν σε ελληνικό έδαφος προσπάθησαν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα   Ένας νέος γύρος έντασης σημειώθηκε το πρωί στα σύνορα στις Καστανιές του Έβρου. Πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος με τις δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού να προσπαθούν να το αποτρέψουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων αλλά και πετώντας […]

Αναβίωσαν απόψε οι καντρίλιες στο Άργος

Οι καντρίλιες (γαλλικός χορός) πρωτοήρθαν στο Άργος το 1938 από τον Παναγιώτη Κουτρούλη, τον ιδιοκτήτη του γνωστού ζαχαροπλαστείου στην πόλη. Συνεχίστηκαν από τον Ιωάννη Κουτρούλη, το γιό του. Τώρα συνεχίζονται από την Ράνια Κουτρούλη (εγγονή). Αυτό το χορευτικό δρώμενο γινόταν παλιά στην πόλη , σε διαφόρους αποκριάτικους χορούς (χορός εμπόρων, αστυνομίας, ποντίων, Λυκείου των ελληνίδων, […]