18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Βγήκε από το «βαθύ κόκκινο» η Αργολίδα

Τις περιοχές της χώρας που μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο και ως εκ τούτου ισχύουν πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα, αλλά και αυτές που παρουσίασαν καλύτερη επιδημιολογική εικόνα και βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο, παρουσίασε τη Μεγάλη Τετάρτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται:

Ο Δήμος Ξάνθης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 157, από 116 που ήταν στις 17 Απριλίου (αύξηση 35,34%), καθώς και Ο Δήμος Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 24, από 3 που ήταν στις 17 Απριλίου, δηλαδή έχουν οκταπλασιαστεί.

Επιπλέον, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) κατεβαίνουν και εντάσσονται, με ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, οι ακόλουθες περιοχές:

Η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 43 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 112 (μείωση 61,61%), καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, που έχει 134 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 224 (μείωση 40,18%).

 

Επίπεδο, επίσης, κατεβαίνει, και εντάσσεται στο κόκκινο, η Περιφερειακή Ενότητα Κω, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 51 από 115 που ήταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης (μείωση 55,65%).

Από το βαθύ κόκκινο κατεβαίνει και ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που έχει 23 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 44 (μείωση 47,73%).

Επίπεδο κατεβαίνει και εντάσσεται στο κόκκινο και ο Δήμος Γρεβενών, που έχει 39 ενεργά κρούσματα, όταν στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 104 (μείωση 62,5%), καθώς και ο Δήμος Καρδίτσας, που έχει 112 ενεργά κρούσματα, ενώ στο μέγιστο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 276 (μείωση 59,42%).

Από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου κατεβαίνει και εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου ο Δήμος Σπετσών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και ο Δήμος Κύθνου της Περιφερειακής Ενότητας Κέας-Κύθνου, στους οποίους τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες επτά ημέρες παρατηρείται μείωση του ιικού φορτίου σε 46 από τις συνολικά 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι Περιφερειακές Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας.

Παράλληλα, εννέα Περιφερειακές Ενότητες παραμένουν σταθερές, ενώ 19 παρουσιάζουν αύξηση πλέον του 5%, ήτοι οι περιοχές αυτές όπου χρειάζεται ακόμα ιδιαίτερη προσοχή είναι οι Περιφερειακές Ενότητες Μήλου, Φλώρινας, Λέσβου, Πάρου, Θήρας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Αρτας, Καλύμνου, Ημαθίας, Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Εύβοιας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Χανίων, Ρεθύμνου, Δράμας και Τρικάλων. Ειδικά σε αυτές τις περιοχές, υπάρχει ισχυρή σύσταση για απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων.

.

Περισσότερα Άρθρα

Πάτρα: Γιορτή στην ΜΕΘ Παίδων κατά την έξοδο του 6χρονου Φώτη

Χαράς ευαγγέλια στην μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας. Με μια φωνή του φώναξαν “Πάμε Φώτη” και του ευχήθηκαν περαστικά. Ο μικρός Φώτης βγήκε νικητής και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του μαζί με τα άλλα του δύο αδέλφια. Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να ξαναβρεθεί στο νοσοκομείο για τυπικό ιατρικό έλεγχο. Ο Φώτης […]

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία. Οι ρυθμίσεις αυτές, που αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, περιλαμβάνουν το τμήμα μεταξύ […]