14 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2022

Διώχνουν με απειλές από το νησί του τον Ιταλό «Ροβινσώνα Κρούσο»

Κάνουν… έξωση στον Ιταλό «Ροβινσώνα Κρούσο», ο οποίος έζησε για περισσότερα από 30 χρόνια σε έναν επίγειο παράδεισο στης Σαρδηνίας!

Διανύοντας την ένατη δεκαετία της ζωής του, ο 81χρονος πλέον Μάουρο Μοράντι αναγκάζεται να εγκαταλείψει για πάντα το ερημικό νησί Μπουντέλι και να επιστρέψει στην «κόλαση» της πόλης, καθώς έτσι αποφάσισαν οι ιταλικές περιβαλλοντικές αρχές.

Το ιταλικό δημόσιο πρόκειται άμεσα να προχωρήσει στη δημιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στο νησί τού Μάουρο Μοράντι, κάτι που θα κάνει μη βιώσιμη την παραμονή του εκεί. Ο ίδιος προσπάθησε με νύχια και με δόντια να παραμείνει στον τόπο που φρόντιζε επί 32 συνεχόμενα έτη, έχοντας μάλιστα τη συμπαράσταση χιλιάδων υποστηρικτών του οι οποίοι προσπάθησαν μέσα από μία τεράστια και συγκινητική κινητοποίηση από τα social media να πείσουν τις αρχές να αλλάξουν γνώμη, ωστόσο, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό με αποτέλεσμα η επιστροφή του στην πόλη Μοντένα της βορειοδυτικής Ιταλίας να είναι αναπόφευκτη.

Μιλώντας στη βρετανική «Guardian», o Μοράντι είπε πως προσπάθησε με κάθε τρόπο να παραμείνει στο νησί του, όμως, αποκάλυψε ότι πέρα από τις αλλεπάλληλες εξώσεις που δέχτηκε υπήρξαν και απειλές από τις ανώτατες αρχές για να φύγει όσο πιο γρήγορα γινόταν. Ο Μάουρο Μοράντι, ύστερα από τρεις δεκαετίες σε έναν παράδεισο όπου πίστευε ότι θα ήταν και το μέρος όπου θα έκλεινε τα μάτια του όταν ερχόταν η ώρα, θα αναγκαστεί στη δύση της ζωής του να μείνει σε ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη!

Ο ηλικιωμένος μένει στο Μπουντέλι από το 1989 έπειτα από βλάβη που υπέστη το καταμαράν του. Ο 49χρονος, τότε, Μοράντι γνωρίστηκε με τον επιστάτη του νησιού ο οποίος ήθελε να βγει στη σύνταξη.

Έτσι, με συνοπτικές διαδικασίες τού παρέδωσε τη θέση του και από τότε ο Ιταλός… Ροβινσώνας ζει στο νησί το οποίο δεν σταμάτησε να καθαρίζει, από τις ροζ αμμουδιές του και τους πανέμορφους κολπίσκους του έως τα καταπράσινα δάση του. Η αγαπημένη του ασχολία ήταν να ξεναγεί τους τουρίστες που ήθελαν να μυηθούν στην μαγεία τού νησιού.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ.

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας (World Polio Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 24 Οκτωβρίου για να υπενθυμίσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ και των υπηρεσιών του (Unicef, Π.Ο.Υ.) για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, μιας από τις πιο σοβαρές παιδικές ασθένειες του παρελθόντος και κύρια αιτία της παιδικής αναπηρίας. Η πολιομυελίτιδα συχνά ονομάζεται και παιδική παράλυση, […]

Αυτοκίνητο στην αστυνομία έδωσε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών

Ύστερα από αίτημα του συλλόγου αστυνομικών υπαλλήλων Αργολίδας και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών σήμερα το παρέδωσε στον διοικητή ασφαλείας Άργους. και τα κλειδιά στον Πρόεδρο του συλλόγου της ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Σπύρο Κατσίρη.     Share on FacebookTweetFollow usΑποθήκευση