18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η συνταγή της ημέρας: Λαβράκι στο φούρνο για την Κυριακή των Βαΐων

Πεντανόστιμο λαβράκι στον φούρνο με λαχανικά που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκει στα περιζήτητα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσιο στα λιπαρά οξέα Ω3. Αξίζει να το δοκιμάσετε, σήμερα, που είναι Κυριακή των Βαΐων.

Υλικά

2 λαβράκια, περίπου στα 500-600 γραμμ. το καθένα
3 καρότα
4 πατάτες
2 κρεμμύδια
Ντοματίνια ή 2 ντομάτες
2 κολοκυθάκια
1 φινόκιο
Θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία για το λαβράκι στο φούρνο

Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε τα λαχανικά σας, τα βάζετε στο ταψί, αλατοπιπερώνετε και ακουμπάτε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά.

Βάλτε ελαιόλαδο από πάνω και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα, αν θέλετε μπορείτε να το βάλετε και στο πάνω κάτω του φούρνου στους 180 για 40 λεπτά. Σερβίρετε με λαδολέμονο.

Περισσότερα Άρθρα

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αττική -Αισθητός και στην Αργολίδα

Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 14:13 σήμερα το μεσημέρι στην Αττική. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε μέγεθος 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 5 χλμ. με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο να κάνει λόγο για εστιακό βάθος 3χλμ. […]

Κολύμβηση: Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, το χρυσό ο Αμερικανός Ντρέσελ

Την καλύτερη εμφάνιση Έλληνα κολυμβητή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιρουμένων εκείνων του 1896, ισοφάρισε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 21.72 (μαζί με τον Βρετανό Μπεν Πράουντ), όμως σίγουρα η γεύση που του μένει είναι γλυκόπικρη, αφού το μετάλλιο ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Πέραν […]