18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Πυροτεχνήματα χωρίς Ατυχήματα!

Τα πυροτεχνήματα πωλούνται και χρησιμοποιούνται κυρίως την περίοδο του Πάσχα. Χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, όμως, τα πυροτεχνήματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρού τραυματισμού τόσο για αυτόν που τα χρησιμοποιεί, όσο και για τους γύρω του.

Μερικές συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα από πυροτεχνήματα:

  • Δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας πυροτεχνήματα, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρά εγκαύματα.
  • Προσέχουμε τι είδους πυροτεχνήματα χρησιμοποιούμε. Αγοράζουμε μόνο εγκεκριμένα βεγγαλικά και ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης τους.
  • Δεν μεταφέρουμε δυναμιτάκια στην τσέπη μας. Με την τριβή είναι πιθανό να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.
  • Δεν πετάμε δυναμιτάκια σε άλλους.
  • Προσέχουμε να μην ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπό μας και στα μαλλιά μας ή κοντά σε εύφλεκτα υλικά.
  • Δεν χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα ανάμεσα σε πολύ κόσμο, ώστε να μην τραυματίσουμε κάποιον άθελά μας.
  • Δεν χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, ώστε να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά.

 Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που έχει σκοπό να συμβάλει στην καθοριστική μείωση των Παιδικών Ατυχημάτων και των συνεπειών τους. Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» το Σωματείο πραγματοποιεί παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Αττικής ενημερώνοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν. Σε περιοχές εκτός Αττικής, αποστέλλονται τα ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων. Τις παρουσιάσεις για την Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων έχουν παρακολουθήσει περισσότερα από 48.000 παιδιά και 3.000 εκπαιδευτικοί και γονείς.

Για πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σωματείο στο 210-6741 933 ή στο info@pedtrauma.gr.

 

Περισσότερα Άρθρα

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2021: Από τη χθεσινή βραδιά στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη

Μουσική παράσταση αφιερωμένη στις εμβληματικές μορφές του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 18 Ιουλίου, στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, στη Νέα Κίο. Η πλατεία γέμισε κόσμο μετά από πολύ καιρό και οι θεατές απόλαυσαν την Τίνα Τράκου και το Νίκο Κρητικό σε γνωστά κι αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Την μουσική επιμέλεια της […]

Οι σκέψεις της Γιούλας…

Θυμάστε που πριν από δύο χρόνια τέτοιες μέρες όλοι ήμασταν έξαλλοι και είχαμε βγει από τα ρούχα μας που, λόγω της επιβολής μέτρων για τον κορονοϊό, ένας Έλληνας φοιτητής είχε εγκλωβιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και δυσκολευόταν να επαναπατριστεί, κυκλοφορούσε στο ξένο αεροδρόμιο και τον έβγαζαν σε όλα τα κανάλια να περιγράφει τα δεινά του κι […]