17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κηδεία πρίγκιπα Φίλιππου: Το μαντήλι του και μια κοινή τους φωτογραφία είχε η Ελισάβετ στην τσάντα της

Η βασίλισσα κράτησε τον σύζυγό της κοντά της κατά τη διάρκεια της κηδείας του χθες. Επέλεξε να έχει μαζί της, μέσα στην τσάντα της, ειδικά αναμνηστικά από την κοινή τους ζωή, μια πορεία που κράτησε 73 χρόνια.

Σύμφωνα με μια πηγή από το Παλάτι, η Ελισάβετ είχε μαζί της ένα από τα λευκά μαντήλια του πρίγκιπα Φίλιππου. Τα μαντήλια του ήταν κατασκευασμένα από τους ράφτες του Savile Row, Kent & Haste. Τα τετράγωνα διπλωμένα τετράγωνα μαντήλια, που έμπαιναν στο πέτο του κοστουμιού, ήταν ένα σήμα κατατεθέν του κλασικού ενδυματολογικού στυλ του Δούκα του Εδιμβούργου. Προς τιμήν του μακροχρόνιου γάμου τους, λέγεται επίσης ότι έφερε μαζί της μια μικρή φωτογραφία και των δύο τους, η οποία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στη Μάλτα.

Το νησί ήταν ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό μέρος τόσο για την Ελισάβετ όσο και για τον Φίλιππο. Ως νεόνυμφοι έζησαν στη Villa Guardamangia, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Βαλέτα, μεταξύ του 1949 και του 1951, ενώ ο πρίγκιπας τοποθετήθηκε εκεί ως ναυτικός αξιωματικός στο HMS Magpie. Η βασίλισσα το περιέγραψε αργότερα ως μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της, καθώς ήταν η μόνη φορά που μπορούσε να ζήσει «κανονικά». Το ζευγάρι επέστρεφε συχνά στο νησί. Είχαν μάλιστα γιορτάσει εκεί την 60η επέτειο του γάμου τους το 2007.

Περισσότερα Άρθρα

Έκθεση ΕΟΔΥ: 109 θάνατοι από κορονοϊό, στους 117 οι διασωληνωμένοι

Τη νεότερη ενιαία επιδημιολογική έκθεση για τον Covid-19, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, δημοσίευσε την Πέμπτη ο ΕΟΔΥ. Στην παρούσα έκθεση, γίνεται ανασκόπηση των διαθέσιμων επιδημιολογικών δεδομένων των συστημάτων επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) στη χώρα μας για την […]

Η συνταγή της ημέρας: Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα εύκολη από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη και πανεύκολη συνταγή πατατοσαλάτα με μαγιονέζα που θα ξεχωρίσει στο τραπέζι σας! Υλικά 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες 1 κ.σ. λευκό ξύδι 2 κ.σ μαγιονέζα light 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Κόβουμε τις πατάτες σε τέταρτα. Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει μισό λίτρο νερό. Προσθέτουμε τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για […]