22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πόσες αγκαλιές πρέπει να κάνουμε σε μια ημέρα για να επιβιώσουμε σύμφωνα με τους ειδικούς;

Την εποχή του κορονοιού που οι αγκαλιές  με άλλους ανθρώπους έχουν απαγορευτεί, καταλαβαίνουμε όλοι μας ακόμα περισσότερο πόσο σημαντική και πολύτιμη μάς είναι.

Μια  αυθεντική αγκαλιά αυξάνει την παραγωγή της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της αγάπης, όπως έχει χαρακτηριστεί, μιας ορμόνης που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας, βοηθώντας μας να χαλαρώσουμε αφού η ωκυτοκίνη μεταξύ άλλων μειώνει το στρες καθώς μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόνης.

Πέρα απ’ το ότι βελτιώνει όμως τη διάθεσή μας, ανακουφίζει τον πόνο, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας και την αυτοεκτίμηση.

Άνθρωποι που δε δίνουν και δεν παίρνουν αγκαλιές τόσο συχνά ή δεν βιώνουν κάποια μορφή σωματικής επαφής, φαίνεται σύμφωνα με μελέτες ότι είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα και να έχουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό.

Βελτιώνει επίσης η παραγωγή της ωκυτοκίνης το νευρικό σύστημα, αφού χαλαρώνει τα νεύρα μας κι ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι αγκαλιές μειώνουν ακόμα και τον κίνδυνο εμφράγματος, καθώς προστατεύουν την καρδιά βοηθώντας τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της ροής του αίματος.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια ψυχολόγο Dr.Virginia Satir χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, οκτώ αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και δώδεκα αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε.

ΠΗΓΗ: Γόβα Στιλέτο

Περισσότερα Άρθρα

Κύπρος: Εντυπωσίασε η ταινία του ΕΠΑΛ Άργους για τον  «Άγνωστο Σωτήρα»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο – Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Λάρνακα εκδήλωση τιμής αφιερωμένης στον Asa Kent Jennings τον Άγνωστο Σωτήρα των 350.000 Μικρασιατών Προσφύγων στη Σμύρνη το 1922. Στην εκδήλωση έγινε προβολή της βραβευμένης ταινίας του 2019, των μαθητών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άργους και […]