fbpx
23 °C Argos, GR
28 Μαΐου 2023

«Παιδική Γωνιά»: μια υπόσχεση που γίνεται πραγματικότητα για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά

«Παιδική Γωνιά»: μια υπόσχεση που γίνεται πραγματικότητα

Η καθοριστική συμβολή του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, σε συνεργασία με άλλους σημαντικούς ιδιωτικούς φορείς, υλοποίησαν τη δημιουργία ενός νέου, ειδικά διαμορφωμένου χώρου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για την υποδοχή των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών

Ένας μεγάλος στόχος για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών επιτεύχθηκε. Η καθοριστική συμμετοχή του Δικτύου, στο πλαίσιο του στρατηγικού μας προγράμματος του «Προσφέρω στην Κοινωνία», είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του πρώτου Πανελληνίως ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την υποδοχή και προσωρινή φιλοξενία κακοποιημένων και παραμελημένων παιδιών.

Η δημιουργία της «Παιδικής Γωνιάς» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα για την Εισαγγελία Ανηλίκων, έχει ως στόχο να προσφέρει ένα φιλικό, ζεστό περιβάλλον υποδοχής στα παιδιά που δυστυχώς καλούνται να περάσουν το κατώφλι του, παρέχοντάς τα την ασφάλεια και την αγκαλιά που δεν γνώρισαν ποτέ. Τα εγκαίνια της αίθουσας πραγματοποιήθηκαν στις 4 Οκτωβρίου από την κ. Μαρέβα Μητσοτάκη, μεταξύ πλήθους από διακεκριμένους καλεσμένους.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ιδιαίτερα περήφανοι που αποτελέσαμε μέρος αυτής της σημαντικής ενέργειας, συνεισφέροντας με όλες μας τις δυνάμεις στο έργο που επιτελείται από την Εισαγγελία Ανηλίκων. Βασική μας επιδίωξη μέσα από όλα τα στρατηγικά προγράμματα δράσεων που έχουμε καταρτίσει στο Δίκτυο κι εν προκειμένω του προγράμματος «Προσφέρω στην Κοινωνία» είναι να προσφέρουμε άμεσα βοήθεια και ανακούφιση σε όσους το έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες παιδικές ηλικίες.

Παράλληλα ο απώτερος σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν ανάλογες πράξεις αλληλεγγύης, όταν δρούμε όλοι μαζί με πλάνο μέσα από ένα οργανωμένο πλαίσιο στήριξης.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε το τμήμα της Εισαγγελίας Ανηλίκων για την ευγενική κίνηση βράβευσης του Πρόεδρου του Δικτύου, κ. Νικόλαου Πέντζου, σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021.

Η «παιδική γωνιά» δημιουργήθηκε με την ευγενική δωρεά του Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής αλλά και των Beetroot design group, Πολυζωίδης S.A εκτυπώσεις, cozykids και “Φύλακας Άγγελος”

Η «Παιδική Γωνιά»

Ο νέος, ειδικά διαμορφωμένος χώρος υποδοχής και εξέτασης κακοποιημένων ή εγκαταλελειμμένων παιδιών στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης σχεδιάστηκε για να αποτελέσει ένα χώρο ασφαλές και φιλικό προς τα παιδιά στον οποίο θα γίνονται τόσο οι ακροάσεις των Εισαγγελέων όσο και η εξέταση των παιδιών και των οικείων τους.

Ο χώρος αποτελεί ένα πολύχρωμο περιβάλλον και περιλαμβάνει επιτραπέζια παιχνίδια, πολύχρωμα λούτρινα ζωάκια και εικονογραφημένα βιβλία στην ξύλινη βιβλιοθήκη, που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της αίθουσας.

Έχοντας μετακομίσει από την «ψυχρή» και στενάχωρη αίθουσα του πρώτου ορόφου, η Εισαγγελία Ανηλίκων φιλοξενείται πλέον σε αυτό τον πλήρως ανακαινισμένο χώρο 100 τ.μ., όπου εκτός από το περιβάλλον υποδοχής και εξέτασης των ανήλικων, βρίσκονται επίσης, η Γραμματεία της Υπηρεσίας και το γραφείο του εισαγγελέα Ανηλίκων.

Περισσότερα Άρθρα

Μια μαγευτική βραδιά στις Στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος…

Μια μαγευτική βραδιά στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Άργους που στεγάζεται στις Στρατώνες του Καποδίστρια, χάρισαν σε αυτούς που ήταν εκεί την Τετάρτη το βράδυ,   η διεθνούς φήμης σοπράνο Georgia Fumanti  και ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης. «Αθάνατοι Θνητοί, Θνητοί Αθάνατοι! Ωδή στον Ευάγγελο Παπαθανασίου» τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Έλληνα μουσικό και συνθέτη της ηλεκτρονικής, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής, που […]

Ανδρέας Πουλάς: Κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ των τεστ COVID-19 στον ιδιωτικό τομέα

Την τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), προκειμένου να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και το κόστος της εξέτασης COVID-19 στις ιδιωτικές κλινικές, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής και Υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Πουλάς. Ακολουθεί ολόκληρη η […]