13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Έτος Ελληνικού Μικρασιατικού Πολιτισμού» το 2022 υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας

Συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Καλαμάτας, Αργυρούλα Μητράκου, είχε την Τρίτη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία για τις δράσεις που προγραμματίζονται για το 2022, υπό τον τίτλο, «Έτος Ελληνικού Μικρασιατικού Πολιτισμού».

Οι δράσεις και οι εκδηλώσεις που σχεδιάζονται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή θα τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Το πρόγραμμα αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Σύλλογο Μικρασιατών το επόμενο διάστημα και, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις μνήμης, έκθεση με κειμήλια, μία έκδοση – λεύκωμα με μαρτυρίες από τα γεγονότα της εποχής από τη δεύτερη και τρίτη γενιά Μικρασιατών κ.ά..

Επίσης, στο πρόγραμμα θα ενταχθεί και η εκδήλωση της μετονομασίας του οικισμού «Κορδία» σε «Νέα Ιωνία Καλαμάτας», σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Περισσότερα Άρθρα

Χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο της Αθήνας για τουλάχιστον τρεις μήνες

ΕΤ Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας για τους επόμενους τουλάχιστον τρεις μήνες με τη δυνατότητα αυτό να παραταθεί και για τρεις ακόμη, προχωρά η κυβέρνηση ύστερα από πρόταση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας με συνολικό μήκος διαδρομής […]

Τέσσερα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα απέκτησε ο Δήμος Ναυπλιέων

Τέσσερα καινούργια υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα απέκτησε ο Δήμος Ναυπλιέων ανανεώνοντας έτσι το στόλο των οχημάτων που διαθέτει για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο τον Δήμο. Το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019 παρουσιάστηκαν τα τέσσερα συνολικά απορριμματοφόρα, τα οποία έχουν χώρο 14 κυβικά και μπορούν να μεταφέρουν έως 8 τόνους σκουπίδια. Ιδιαίτερα είναι τα μέτρα […]