19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Έφτασαν τα πρώτα self tests στα φαρμακεία της Αργολίδας

Τα πρώτα self tests στα φαρμακεία της Αργολίδας

Έφτασαν τα πρώτα self tests σε συσκευασίες 25 τεμαχίων στα φαρμακεία της Αργολίδας.

Η φαρμακοποιός Ευαγγελία Γεωργοπούλου στο Ναύπλιο ξεκίνησε το διαχωρισμό των τεμαχίων που θα δίνεται σε μαθητές και καθηγητές από σήμερα, αφού θα πρέπει να φτιάξουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί τα τεστ σε ατομικές συσκευασίες, μαζί με όλα τα «ανταλλακτικά» για να μπορέσουν να τα διαθέσουν σε κάθε ασφαλισμένο.

Τα υλικά για τη διενέργεια του self test είναι χωρισμένα ανά είδος, σε ξεχωριστές συσκευασίες. Οι φαρμακοποιοί πρέπει να μοιράσουν τα υλικά σε ατομικά σακουλάκια, για να μπορέσουν να τα διαθέσουν σε μαθητές και καθηγητές.

Σύμφωνα με την κ. Γεωργοπούλου απαιτείται να ακολουθηθεί από μέρους τους μια συγκεκριμένη διαδικασία, σε χώρο απολυμασμένο, με χρήση μάσκας κλπ αφιερώνοντας κάποιες επιπλέον ώρες εργασίας.

Περισσότερα Άρθρα

Ανακοινώθηκαν 21.121 περιστατικά Covid-19 σε 24 ώρες – 365 σε ΜΕΘ, 54 νέοι θάνατοι, 182 κρούσματα στην Αργολίδα

Σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 21.121 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 365 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 54 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό περιστατικά που είχε καταγράψει ο ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν την Τρίτη […]

Αυτοκτόνησε οδοντίατρος μέσα στο σπίτι του

Τέλος στην ζωή του έβαλε ένας 56χρονος οδοντίατρος στο Αφράτι της Εύβοιας. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου ο 56χρονος βρέθηκε κλειδωμένος μέσα στο σπίτι του στο Αφράτι. Στο σημείο έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής, όπου οι πυροσβέστες έσπασαν την κεντρική πόρτα του σπιτιού ώστε να μπουν μέσα, αφού ο 56χρονος δεν απαντούσε […]