19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας

Την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κα Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Κων/νο Κατσαρό και τον Γραμματέα κ. Γεώργιο Δωροβίνη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δομές υγείας της Π.Ε. Αργολίδας, την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας, την πορεία του εμβολιασμού και την μετά-Covid-19 εποχή.

Ο Ιατρικός Σύλλογος εξέφρασε την επιθυμία των ιδιωτών γιατρών για εθελοντική συμμετοχή στα εμβολιαστικά κέντρα της Αργολίδας, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η Υφυπουργός τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των δομών ψυχικής υγείας στην περιοχή μας. Επικεντρώθηκε στην αύξηση των ψυχικών νοσημάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία, η οποία οφείλεται αφενός στον εγκλεισμό και αφετέρου στην απουσία αλληλεπίδρασης, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο ΙΣΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας σε πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση των παραπάνω επιπτώσεων της πανδημίας.

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Ελληνίδα ανέπτυξε καινοτόμο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για διάγνωση της άνοιας πριν τα πρώτα συμπτώματα

Ερευνητές στη Βρετανία, με επικεφαλής μία Ελληνίδα της διασποράς, ανέπτυξαν ένα καινοτόμο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναγνωρίσει τα πρώτα σημάδια της άνοιας στον εγκέφαλο, πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα στους ασθενείς και πριν οι νευρολόγοι είναι σε θέση να κάνουν κάποια διάγνωση. Το σύστημα, που δεν χρειάζεται πάνω από μία απεικόνιση του […]

Ρολάκια πίτσας με λαχανικά για όλη την οικογένεια

Υλικά Για τη ζύμη 1 κιλό αλεύρι για pizza 640 ml χλιαρό νερό 1 ½ φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.σ ζάχαρη 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 ½ κ.γ αλάτι Λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα της ζύμης Για τη σάλτσα 25 γραμμάρια σπανάκι 1 πιπεριά Φλωρίνης 40 γραμμάρια μανιτάρια (κομμένα σε φέτες) 1 μέτριο κρεμμύδι 5-6 […]