20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τι ισχύει από σήμερα για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Τι ισχύει από σήμερα για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Επιτρέπονται από σήμερα, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, οι μετακινήσεις για άσκηση με τη χρήση οχήματος σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν από σήμερα πιλοτικά δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα για άσκηση εκτός του δήμου κατοικίας μας με τη χρήση του κωδικού 6.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας, ενώ όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων θα πρέπει να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει στην άρση αυτής της δυνατότητας.

Για την πορεία ελάφρυνσης των μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς είχε προειδοποιήσει: «Χρησιμοποιούμε με φειδώ, με μέτρο, με σύνεση τη δυνατότητα διαδημοτικής μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου λόγω νέων συγχρωτισμών, λόγω νέων συνωστισμών», ενώ χθες, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι η απόφαση για τις διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας λήφθηκε έτσι ώστε οι πολίτες να μην συνωστίζονται για ατομική άσκηση στους λίγους ανοιχτούς χώρους μιας περιοχής. «Δεν μιλάμε για άνοιγμα, αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 156 νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε ένας 62χρονος στον Ευαγγελισμό

Ο κορονοϊός συνεχίζει την φονική του δράση και στην Ελλάδα με τελευταίο θύμα έναν άνδρα που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Ειδικότερα όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ ένας άνδρας 62χρονων έχασε τη ζωή του από κορονοϊός στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από 7 Απριλίου του 2020 και είχε υποκείμενα νοσήματα. Πλέον ο κορονοϊός έχει επιφέρει τον […]

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Να σταματήσει ΤΩΡΑ το μακελειό στη Γάζα

Να σταματήσει ΤΩΡΑ το μακελειό στη Γάζα Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!! ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ – 18:30  – ΠΛ. ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ – ΑΡΓΟΣ ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ κάνουν πλάτες στο κράτος του Ισραήλ για να συνεχίζει και να επεκτείνει το μακέλεμα του λαού της Παλαιστίνης. Όλο το βράδυ της 27ης […]