21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Εύβοια: Τρεις νεκροί από ηλεκτροπληξία

Απίστευτη τραγωδία λίγο μετά τις 14:00  το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Γυμνό Ευβοίας όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία τουλάχιστον μέλη συνεργείου της ΔΕΗ χτυπήθηκαν από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ.

Ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το eviathema.gr ο άνδρας που έχασε την ζωή του και δεν έχει απεγκλωβιστεί ακόμα είναι περίπου 45 ετών και κάτοικος της περιοχής Πλακάκια Ερέτριας. Οι άλλοι δυο άτυχοι άνδρες που μεταφέρθηκαν νεκροί στο νοσοκομείο είναι ο 50χρονος Γ. Τ. και ο επίσης 50χρονος Γ. Κ.

Το δυστύχημα έγινε στην πλατεία του χωριού, όπου γινόταν αντικατάσταση κεντρικής κολώνας με κατοίκους του χωριού να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης. Έως αυτή την ώρα, αναμένεται ειδικό καλαθοφόρο όχημα για να μεταφερθεί η σορός από την κολώνα, στην οποία απανθρακώθηκε ο άτυχος εργάτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργο Αδαμίδη εξωτερικά συνεργεία εργάζονταν στην περιοχή του Γυμνού Ευβοίας για συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών του δικτύου. «Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000volt επιφέροντας τους ακαιραίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία».

Περισσότερα Άρθρα

Γ. Μανιάτης: “Οι παγκόσμιες ενεργειακές (αν)ισορροπίες…”

Επειδή πλούσιοι και φτωχοί δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες στην Κλιματική Κρίση. Το 10% των πιο πλούσιων εκπέμπει 10πλάσια ποσότητα από το 50% των πιο φτωχών. Αλλά και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, αφού από μόνο 12% νέα ανανεώσιμα στον ηλεκτρισμό πριν 14 χρόνια, σήμερα στις νέες ηλεκτρικές μονάδες, τα ανανεώσιμα ειναι το 75%! Οι […]