20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

Σε συνεργασία με το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) προχωρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για τον τρόπο διασποράς της covid-19.

Όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Πέμπτη 1η Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή υγειονομικών, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία καθημερινής συλλογής των δειγμάτων από την Περιφέρεια.

“Η έρευνα αφορά στις μεταλλάξεις του ιού και το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται πλέον και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να διαπιστωθεί ποια στελέχη του κορονοϊού εντοπίζονται σε αυτή, έτσι ώστε -εν όψει και της τουριστικής περιόδου- να γίνει η καταγραφή και το μοτίβο διάδοσης των μεταλλάξεων” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι το ΙΙΒΕΑΑ έχει δρομολογήσει από την αρχή της επιδημίας, δραστηριότητες για την ανάπτυξη και εφαρμογή αξιόπιστων μοριακών και ανοσολογικών εργαλείων για την ταυτοποίηση και χαρακτηρισμό του ιού, την κατανόηση της παθοφυσιολογίας της λοίμωξης και την αναγνώριση θεραπευτικών στόχων.

Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο “Εμβληματική Δράση για την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2. Επιδημιολογική μελέτη στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών” που χρηματοδοτείται από την γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Τάσος Λάμπρου ζητάει απόδοση τιμής σε αποβιώσαντες Δημάρχους

Σε λίγες ημέρες, συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εκδημία του τέως Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Δημητρίου Σφυρή. Επειδή λόγω των συνθηκών της πανδημίας, πέραν των αυτονόητων υποχρεώσεων της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, δε δόθηκε μέχρι στιγμής η ευκαιρία να αποδοθούν οι προσήκουσες τιμές στη μνήμη του, σας καταθέτω την παρακάτω πρόταση, για την οποία […]

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τα μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

«Βλέποντας το μέλλον και τις μεγάλες ευκαιρίες, να επισημάνω το γεγονός ότι έχουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους στα νέα περιφερειακά προγράμματα: 8,1 δισεκατομμύρια συνολικά, 35% μεσοσταθμική αύξηση», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης με τους Περιφερειάρχες της χώρας που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. «Είμαστε σε μία τακτική επικοινωνία και επιδιώκουμε, μέχρι που να […]