20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πάνω από 50 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες θετικοί στον κορωνοϊό στην Λαμία


Πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν το τελευταίο τριήμερο σε  νεοσύλλεκτους  στρατιώτες στο ΚΕΥΠ Λαμίας. Σύμφωνα με το LamiaReport.gr, πρόκειται για περιστατικά που διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Ελληνικός Στρατός, χωρίς νοσηλείες εκτός στρατοπέδου ή κάποιου στρατιωτικού νοσοκομείου.

Πρόκειται στη συντριπτική πλειοψηφία για περιστατικά ασυμπτωματικά ή στη χειρότερη περίπτωση για ασθενείς που περνούν ήπια τη νόσο, χωρίς βέβαια να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Σημειώνεται πάντως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο του Στρατού περιγράφεται ως πιο αυστηρό. Στις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου (εκτός αν είναι κάτι πιο σοβαρό).

Πού χρεώνονται τα νέα κρούσματα

Ωστόσο υπάρχει η σημαντική «λεπτομέρεια» της «χρέωσης» των συγκεκριμένων κρουσμάτων ως κατοίκων Λαμίας, γεγονός που, αφενός έχει κατεβάσει σημαντικά και πλασματικά τη διάμεση ηλικία των κρουσμάτων, αφετέρου έχει ανεβάσει πάρα πολύ των αριθμών των μολύνσεων.
Και αν στην πρώτη περίπτωση το λάθος είναι στατιστικό, στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να έχει επιπτώσεις στη λήψη αχρείαστων σκληρών μέτρων περιορισμού, καθώς οι συγκεκριμένες μολύνσεις είναι εσωτερικές και πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι ενδοοικογενειακές, σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ενδεικτικά, από τις 17 έως 31 Μαρτίου τα περιστατικά covid στην πόλη της Λαμίας είναι 240. Τα κρούσματα σε άνδρες ηλικίας από 18 μέχρι 30 ετών, είναι 56 και από τις 25 Μαρτίου μέχρι σήμερα 40, ενώ το τελευταίο 3ημερο, 27 (τα 14 στις 31 Μαρτίου). Επειδή λόγω των προσωπικών δεδομένων δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία των ασθενών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη όλα τα ενεργά περιστατικά στις λίστες του ΕΟΔΥ.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι νεαροί άνδρες που έχουν μολυνθεί από covid καταλαμβάνουν το 23,3% των ενεργών κρουσμάτων του 14ημερου, επηρεάζοντας πολύ σημαντικά τα νούμερα που βλέπουν οι επικεφαλής στο κέντρο αποφάσεων της Πολιτικής Προστασίας

Πηγή:www.athensvoice.gr

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Σον Κόνερι! Ο πιο διάσημος Τζέιμς Μποντ!

Ο ορισμός του Τζέιμς Μποντ ο άνθρωπος που με την ερμηνεία του ως 007 έκανε γνωστό τον πράκτορα της MI6 σε όλο τον κόσμο έφυγε από την ζωή. Θλίψη σε όλο τον κόσμο σκόρπισε ο θάνατος του Σον Κόνερι. Του εμβληματικού σκωτσέζου ηθοποιού ο οποίος πέθανε σε ηλικία 90 ετών.

Το Πορτρέτο των Μηνών — Ιούνιος

Ο έκτος μήνας του Γρηγοριανού (Νέου) Ημερολογίου, με διάρκεια 30 ημέρες. Αρχικά, ο Junius ήταν ο τέταρτος μήνας του δεκάμηνου Ρωμαϊκού ημερολογίου και πήρε το όνομά του, κατά την επικρατέστερη εκδοχή, από τη θεά Γιούνο (Juno, Ήρα), σύζυγο του Γιούπιτερ (Jupiter, Ζευς) και προστάτιδα του οίκου και του γάμου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μήνας. […]