17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Πώς θα ψωνίζουμε από Δευτέρα – Με ραντεβού και sms στα μαγαζιά

Νέα δεδομένα στην καθημερινότητα των πολιτών θα φέρει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, αφού η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε το ελεγχόμενο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που παίρνει σάρκα και οστά από το ερχόμενο, με άρση των περιορισμών για τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα και άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις για τις αλλαγές στο μείγμα του lockdown:

-Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού sms (σ.σ. 13032) και με χρονικό περιορισμό (σ.σ. 3 ώρες). Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.

-Από το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6 και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπουμε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. Μόνο για τα σαββατοκύριακα για άσκηση εκτός τους δήμου μας. Με υποχρεωτική χρήση μάσκας και χωρίς συνωστισμούς, για να μην αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε άρση των μέτρων.

-Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο να ανοίξουν ορισμένες τάξεις, από τις 12 Απριλίου και με χρήση τεστ.

-Επίσης θα επαναξιολογηθεί και το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων.

 

Περισσότερα Άρθρα

Η Νέα Δημοκρατία…τρέχει για καλό σκοπό

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 διοργανώνουμε νυχτερινό αγώνα δρόμου με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. «Κακοποίηση γυναικών: Μην την προσπεράσεις» 1 στις 3 γυναίκες στον κόσμο θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή […]

Ο Ιερώνυμος θεμελιώνει τα Συσσίτια στο Ναύπλιο

O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα βάλει τον Θεμέλιο Λίθο για την Ανέγερση του Κτιρίου Συσσιτίων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. Η παρουσία του αρχιεπισκόπου από μόνη της δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην λειτουργία των Συσσιτίων στην Ευαγγελίστρια του Ναυπλίου και στην προσπάθεια μεταξύ άλλων και […]