17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αγωνιούν και φοβούνται οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και φορείς της Αργολίδας

Αγωνιούν και φοβούνται οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και φορείς της Αργολίδας

Εχθές, Κυριακή 28 Μαρτίου εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο για να ενημερώσουν τους γονείς αλλά και γενικότερα τους πολίτες για τα αιτήματά τους μπροστά στο νέο άνοιγμα των σχολείων. Μοιράστηκε κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν 11 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού Αργολίδας και πολλοί άλλοι φορείς.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των συλλόγων που παραβρέθηκαν συζήτησαν για τις επόμενες δράσεις τους και κάλεσαν εκ νέου και τους υπόλοιπους συλλόγους καθώς και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ναυπλίου για να δράσουν από κοινού.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Ευχόμαστε υγεία σε όλα τα παιδιά και τους γονείς του νοσούν στο Νομό μας. Είμαστε δίπλα τους και για ό,τι βοήθεια χρειάζονται, να μην διστάσουν να απευθυνθούν στους Συλλόγους Γονέων.

Τα σχολεία τα νηπιαγωγεία και οι σταθμοί έκλεισαν. Για ακόμα μία φορά. Εδώ και ένα χρόνο κλείνουμε για να ξανανοίξουμε, χωρίς να παρθεί κάποιο ουσιαστικό μέτρο στο ενδιάμεσο διάστημα.

Αγωνιούμε και φοβόμαστε. Οι δομές κλείνουν η μία μετά την άλλη και εμείς περιμένουμε πότε θα έρθει η σειρά μας. Όλοι απογοητευόμαστε με αυτή την κατάσταση, που μας φθάνει σε σημείο να λέμε ότι «η μόνη λύση είναι τα κλείσουν όλα». Και αυτό γιατί, όλο αυτό το διάστημα, εμείς και τα παιδιά μας μείναμε να παλεύουμε με την πανδημία με μοναδικό μέτρο μία μάσκα που όπως αποδείχθηκε δεν φτάνει.

Παρά τα όσα λέμε, γονείς και δάσκαλοι μαζί, ούτε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη μείωσαν, ούτε περισσότερους δασκάλους/παιδαγωγούς και αίθουσες εξασφάλισαν, ούτε ενίσχυσαν την καθαριότητα με μόνιμο και επαρκές προσωπικό,  ακριβώς γιατί όλα τα πραγματικά μέτρα προστασίας και πρόληψης κοστίζουν και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στους προϋπολογισμούς τους. Λογαριάζουν την Παιδεία και την Υγεία με ζύγι του λιγότερου κόστους.

Όμως ας μας πουν: η Παιδεία, η Υγεία, η κοινωνικοποίηση, η ψυχολογία η δική μας και των παιδιών μας, πόσο κοστίζει;

Αναρωτιόμαστε και εξοργιζόμαστε γιατί μας έλεγαν ότι ο ιός δεν θα επηρεάσει τα σχολεία. Όλοι ξέραμε πως ειδικά αυτούς τους μήνες στην Αργολίδα η συγκομιδή στον κάμπο είναι στο απόγειό της, τα εργοστάσια δουλεύουν στο «φουλ», στους χώρους δουλειάς ο καιρός δεν επιτρέπει ανοιχτά παράθυρα. Οι υπεύθυνοι λοιπόν, δεν ήξεραν ότι θα είχαμε διασπορά; Δεν ήξεραν ότι ο ιός θα μεταδίδεται από τους χώρους δουλειάς στα σπίτια, στα σχολεία και το αντίστροφο; Τι προετοιμασία έκαναν γι αυτή τη δύσκολη περίοδο; Μόνο τα κλειστά σχολεία είναι η λύση;

Τους υπενθυμίζουμε: Ενώ πολύ έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει οι σύλλογοι γονέων για το πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση, με ανακοινώσεις, υπομνήματα και συναντήσεις με τους αρμοδίους, απαιτώντας εναγωνίως ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τα σχολεία,  για να μπορούν να είναι ανοιχτά, ως οφείλουν, με ασφάλεια και υγιεινή, η κυβέρνηση και οι Δημοτικές Αρχές μας γύρισαν την πλάτη. Μας έλεγαν ότι έχουν κάνει ότι «προβλέπεται από το Νόμο». Όμως το νόμιμο, όπως φάνηκε, δεν είναι τελικά αρκετό για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Είχαν πολύ χρόνο (παραπάνω από όσο χρειαζόταν) για να διαμορφώσουν τις δομές έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν ασφαλείς. Δεν το έκαναν όμως… Έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες έως ότου προχωρήσει ο εμβολιασμός (ειδικά για τις ηλικίες που είναι οι γονείς) και στο νέο άνοιγμα των σχολείων –όποτε γίνει- θα υπάρχει πάλι κίνδυνος της διασποράς. Ζητάμε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουν το διάστημα που τα σχολεία θα είναι κλειστά και να κάνουν ότι χρειάζεται για να ανοίξουν επιτέλους με ασφάλεια. Αλλιώς θα συνεχίσει η γνωστή κατάσταση. Όπως την έχουμε βιώσει και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την ανάπτυξη των παιδιών μας.

Ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα:

·        Να ικανοποιηθεί το αίτημα για μείωση των μαθητών ανά τάξηπροσλήψεις εκπαιδευτικών/παιδαγωγών και σχολικών καθαριστριών. Υπάρχουν αίθουσες και υποδομές που μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν μετά τη σχετική διαμόρφωση.

·        Τακτικές απολυμάνσεις όλων των σχολικών δομών, με ευθύνη του Δήμου.

·        Να διενεργούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test σε όλη τη σχολική κοινότητα και κατά προτεραιότητα στα σχολεία που εμφανίζονται κρούσματα είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υπό την ευθύνη του ΕΟΔΥ.

·        Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών/παιδαγωγών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

·        Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σχολικά λεωφορεία και ταξί που μεταφέρουν μαθητές.

Ως σύλλογοι γονέων, κρίνουμε απαραίτητο, να πράξετε επιτέλους, ουσιαστικά και υπεύθυνα, προς όφελος των παιδιών μας και όχι μόνο. Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για τα παιδιά, όσο δηλώνετε, ακούστε κι εμάς. Τους γονείς τους. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο για εκείνα, που σε αυτήν την πανδημία, τα βάζουμε σε διαδικασίες προσαρμογής, καραντίνας και αναπροσαρμογής από τη μία μέρα στην άλλη!

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Αργολίδας αλλά και άλλους φορείς να υπογράψουν το κείμενο και να δράσουμε από κοινού το επόμενο διάστημα.

Έως τώρα έχουν υπογράψει οι παρακάτω Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων

1ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
2ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
7ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου
Νηπιαγωγείου Νέας Κίου
3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου
6ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου
Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου
Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου
Δημοτικού Σχολείου Ανυφίου
Λυκείου Αγ. Τριάδας
Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων
Ομάδα γονέων και κηδεμόνων του 3ου Νηπιαγωγείου Ναυπλίου

Έως τώρα έχουν υπογράψει οι παρακάτω φορείς

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
Σωματείο Ξυλουργών Αργολίδας
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας
Αργοτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας

Σύλλογος φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου
Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου
Σύλλογος Οικιστών Ν. Εργατικών Κατοικιών Ναυπλίου
Ομάδα Γυναικών Άργους (μέλος Ομοσπονδιάς Γυναικών Ελλάδας)

Περισσότερα Άρθρα

Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη στο Άργος με 23 θέματα

Τακτική Συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνων στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 27 Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για τα παρακάτω θέματα: 1. Περί αποδοχής ποσού 503.634,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου προς […]

Πέθανε ο “Σπηλιάς”

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 79 ετών ο Βασίλης Νικολόπουλος, ιδιοκτήτης της  Ταβέρνας “Σπηλιά”  μια εμβληματική φιγούρα της περιοχής σε μια ξακουστή ταβέρνα που έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν πολλές προσωπικότητες… Πάνω στο δρόμο Άργους-Μύλων, η “Σπηλιά” είναι ίσως η διασημότερη ταβέρνα της Πελοποννήσου. Η φήμη της οφείλεται στην ονομαστή ποιότητα των υλικών της αλλά και στο […]