15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Θρίαμβος για την Εθνική

Θρίαμβος για την Εθνική Ομάδα

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με θετικό τρόπο την προσπάθειά της για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέσπασε ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1 από την Ισπανία στη Γρανάδα και βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια. Οι «ρόχας» άνοιξαν το σκορ στο 33’ με τον Μοράτα, ενώ η Ελλάδα ισοφάρισε στο 56’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπακασέτας.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε με αμυντικό προσανατολισμό και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να πιέσει την Ισπανία. Οι «Φούριας Ρόχας» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στην αναμέτρηση και είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την Ισπανία καταγράφηκε στο 14’ με τον Κόκε να χάνει διπλή ευκαιρία, καθώς οι δύο προσπάθειές του σταμάτησαν σε Τσιμίκα και Τζαβέλα. Στο 32’ ο Όλμο επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Ένα λεπτό αργότερα ο Κόκε βρήκε τον Μοράτα κι αυτός με ιδανικό τρόπο έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι στο 56’, καθώς ο νεοεισελθών Ίνιγο Μαρτίνεθ ανέτρεψε τον Μασούρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπακασέτας, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πολύ ωραίο χτύπημα έκανε το 1-1.

Στο 75’ οι Ισπανοί έκρυψαν την μπάλα και μετά από γύρισμα του Γκαγιά, πέρασε κάτω από τα πόδια του Ογιαρθάμπαλ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του. Η συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους Ισπανούς οι οποίοι όμως, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Το τελικό 1-1 αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που ξεκινάει με το δεξί στη διοργάνωση.

Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η Σουηδία επικράτησε με σκορ 1-0 της Γεωργίας.

Ισπανία – Ελλάδα 1-1 (Cosmote Sport 1, OPEN TV)

Γκολ: 33′ Μοράτα, 56′ πεν. Μπακασέτας

32′ δοκάρι ο Όλμο

Κίτρινες κάρτες: Μαρτίνεθ – Ζέκα, Γιακουμάκης

Κόκκινες κάρτες: –

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46′ Μαρτίνεθ), Γκαρθία, Γκαγιά, Όλμο (65′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο), Φ. Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Χιλ).

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Μάνταλος (46′ Τζόλης), Λημνιός (46′ Σιώπης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης).

2ος Όμιλος

Ισπανία-Ελλάδα 1-1

Σουηδία-Γεωργία 1-0

Ρεπό: Κόσοβο

Βαθμολογία (Σε 1 αγώνα)

Σουηδία 3

Ελλάδα 1

Ισπανία 1

Γεωργία 0

Κόσοβο 0 -0αγ.

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Άγιος Λαυρέντιος

Ιερομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου εορτάζεται στις 10 Αυγούστου. Την ημέρα αυτή γιορτάζει ο Λαυρέντιος και η Λαυρεντία. Ο Λαυρέντιος ήταν αρχιδιάκονος του ελληνικής καταγωγής Πάπα της Ρώμης Ξύστου ή Σίξτου, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στις 6 Αυγούστου 253, κατά τη διάρκεια των χριστιανικών διωγμών του Ρωμαίου αυτοκράτορα Βαλεριανού (251-258). Κατόπιν συνέλαβαν τον […]

Γ’ Εθνική: Τα αποτελέσματα στον 7ο όμιλο

  Κακή μέρα για τις ομάδες της Αργολίδας καθώς δεν νίκησε καμία. Δυο ισοπαλίες και δυο ήττες ο απολογισμός. Αναλυτικά: 7ος όμιλος 2η αγωνιστική Ερμής Μελιγούς – ΠΑΟ Ρουφ 2-1 Κηφισιά – Ένωση Ερμιονίδας 2-0 Κορωνίδα Κοιλάδας – Ατρόμητος Χιλιομοδίου 1-1 Μολαϊκός – Πανναυπλιακός 2017 1-1 Πανγυθεατικός – Παναρκαδικός 1-0 Φοίνικας Νέας Επιδαύρου – Άρης […]