19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Άνοιγμα εστίασης και καταστημάτων ζητά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη


Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης και των καταστημάτων, το οποίο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Τα περισσότερα κρούσματα είναι από ενδοοικογενειακή μετάδοση. Κάπου υπήρχαν ασυμπτωματικοί και μετέδιδαν» εξήγησε και τόνισε πως τώρα που βελτιώνεται ο καιρός «ας ανοίξουν την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω σε ένα τραπέζι με αποστάσεις και μέτρα, για να σταματήσουν οι επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «τώρα οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει αρκετά, νομίζω ότι μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσε να ξεκινήσει το σταδιακό άνοιγμα και της εστίασης και των καταστημάτων, για να μπορέσει λίγο ο χώρος να χαλαρώσει λίγο. Η εστίαση θα πρέπει να ανοίξει από τις 10-15 Απριλίου και μετά, μετά τα καταστήματα, δεν γίνονται όλα μαζί. Είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τώρα τα μέτρα. Βλέπουμε πόσο πιεσμένος είναι ο κόσμος. Μέχρι αρχές Μαΐου ας δούμε πώς θα είναι τα πράγματα, για να δούμε αν θα μπορούμε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα».

Ακόμα, χαρακτήρισε «ανάσα» το άνοιγμα των κομμωτηρίων σημειώνοντας πως «αποστάσεις και ραντεβού τηρούνται» και επισήμανε:
«Αν ξεκινήσουν όλα σταδιακά και σιγά – σιγά, νομίζω ότι θα είναι καλύτερα, θα είναι μια ανάσα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, έχει περάσει ένας χρόνος. Υπάρχει μεγάλη ψυχολογική πίεση, και αυτό θα είναι μια ανάσα».

Η ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία
Μάλιστα, η ίδια αναφέρθηκε στην πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία, ενημερώνοντας πως μέσα σε 24 ώρες άλλη μία κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» μετατράπηκε σε covid.

«Το “Γεννηματάς” δεν θα το κάνουμε όλο covid, αλλά άλλη μία παθολογική κλινική έγινε covid μέσα σε 24 ώρες, και γέμισε. Αυτή τη στιγμή το “Γεννηματάς” έχει 210 κρεβάτια covid. Μετακινήσαμε 87 ασθενείς non covid σε ιδιωτικά και άλλα νοσοκομεία, και μετά κάναμε τις τεχνικές αλλαγές στην κλινική. Οι ηλικίες είναι κυρίως από 25 έως 45 ετών. Το περνούν πιο ήπια, αλλά διασωληνώσαμε και νέους, και χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Επίσης στις απλές κλίνες covid νοσηλεύεται πολύς κόσμος ακόμα, έτσι οι διασωληνωμένοι φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται» είπε και έκανε λόγο για «τεχνικές αλλαγές στο νοσοκομείο».

«Έγιναν τεχνικές αλλαγές στο νοσοκομείο, από πού θα περνάμε, που θα ντυνόμαστε κλπ.. Κανένας μας δεν είδε παρελάσεις και τι έγινε στην Αθήνα, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει αυτές τις ημέρες», είπε κλείνοντας.

Πηγή:athensvoice.gr

Περισσότερα Άρθρα

Κ.Μητσοτάκης από τον Έβρο:«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια»

«Η Ευρώπη δεν έχει ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, ας είμαστε ειλικρινείς»   «Η Τουρκία κάνει πράξη την ομολογημένη απειλή της. Παραβιάζει κατάφωρα τη συνθήκη με την ΕΕ, που την υποχρεώνει να κρατά στο έδαφός της τους μετανάστες», ανέφερε από τον Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά την ενημέρωση των ηγετών […]

Περιβαλλοντικές Δράσεις – Δήμος Ναυπλιέων

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος [World Environment Day] γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το κύριο θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η μείωση της πλαστικής ρύπανσης. Πάνω σε αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων και […]