17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ Ναυπλίου

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και με γνώμονα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για τη διαφύλαξη των πιστών, από τη μάστιγα του κορoνοϊού, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία της θεομητορικής εορτής της Παναγίας κεκλεισμένων των θυρών για δεύτερη συνεχή χρονιά, σήμερα Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για την τιμή που έκανε να τελέσει τις ιερές ακολουθίες και ευχήθηκε του χρόνου να γιορταστεί η εορτή του Ευαγγελισμού με κάθε λαμπρότητα και με την παρουσία των πιστών.

Η προσκύνηση από τους πιστούς έγινε με όλα τα προστατευτικά μέτρα, φορώντας μάσκα και τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων.

Οι πιστοί άναβαν τα κεριά τους, μόνο στον εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, όπου είχαν τοποθετηθεί μανουάλια και στη συνέχεια εισέρχονται μέσα στον Ιερό Ναό, όπου υπήρχαν έξι ιερές εικόνες, με ξεχωριστό διάδρομο η κάθε μία και αποχώρησαν αμέσως, μετά την προσκύνηση, για την αποφυγή συνωστισμού.

Περισσότερα Άρθρα

Αύριο Σάββατο 11/2 ο Αποκριάτικος Χορός του Ερμή Κιβερίου

Πλησιάζει η ώρα για τον Αποκριάτικο Χορό που διοργανώνει ο ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ, αύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου ώρα 20:30 στον Πολυχώρο ΑΠΟΛΛΩΝ στο Κεφαλάρι Αργολίδας. Ζωντανή μουσική με τους Μάντυ Κόσκου  Κώστα Μούντριζα και Αριστοτέλη Προκοπό στο τραγούδι, τον Δημήτρη Μαρίνη στο κλαρίνο και τον Θοδωρή Καπετάνο στο μπουζούκι. Πλούσιο μενού και ποτά για ενήλικες και […]

Ιερισσού Θεόκλητος: «Παρακαλῶ τούς πάντες νά σεβαστοῦν τήν προσωπική δοκιμασία πού μοῦ ἐπέτρεψε ὁ Κύριος»

Απάντηση σε όλους εκείνους που στράφηκαν εναντίον της Εκκλησίας, δίνει με προσωπική του δήλωση ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος. Ο Σεβασμιώτατος, ξεκαθαρίζει ότι «ο κορωνοϊός δεν με επεσκέφθη στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιοδήποτε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας». Επίσης ο κ. Θεόκλητος, ζητά από όλους να σεβαστούν την προσωπική του δοκιμασία, και να πάψουν […]