30 °C Argos, GR
13 Αυγούστου 2022

Μήνυμα του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα σπάνιο ιστορικό γεγονός και γι’ αυτό ενετάχθη στις μεγάλες στιγμές της ανθρωπότητας. Μια αναμφισβήτητα κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους μας, ένα καταστατικό στοιχείο της ελληνικής ιστορίας αλλά και ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης τόσο για την παγκόσμια πνευματική τάξη της εποχής όσο και για το σύνολο της ανθρωπότητας.

Το μήνυμα που αντηχεί η σπουδαία αυτή πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο:

Η προάσπιση της ελευθερίας δεν είναι ζήτημα απόλυτων αριθμών στην αρένα μιας στρατιωτικής αναμέτρησης.

[hfe_template id='397365']

Είναι προπάντων καρπός της διαρκούς αφοσίωσης ενός λαού στα υψηλά ιδανικά και στις αξίες που τον εκφράζουν.

Ξεχωριστή θέση στη μακρά, γεμάτη προκλήσεις πορεία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους κατέχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη από τα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας του Έθνους η ανάγκη διαφύλαξης της παρακαταθήκης της Επανάστασης αλλά και η διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας αποτέλεσαν τον καταλύτη για την ίδρυση του αστυνομικού θεσμού στη χώρα μας. Αρχικά, το 1833 μέσα από την Ελληνική Χωροφυλακή, μετέπειτα και με την Αστυνομία Πόλεων και στη συνέχεια από την Ελληνική Αστυνομία, ο θεσμός της αστυνόμευσης συμπορεύτηκε, μετεξελίχτηκε και εκσυγχρονίστηκε σε πλήρη αρμονία με  την πρόοδο του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

Το ένστολο προσωπικό πορεύτηκε διαχρονικά με πυξίδα τόσο το πατριωτικό καθήκον του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στους εθνικούς Αγώνες, όσο και την κοινωνική του ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Η προσφορά του υπήρξε σπουδαία σε κρίσιμες στιγμές της πατρίδας μας.

Η σημερινή ιστορική επέτειος των 200 χρόνων, αυτός ο έπαινος του παρελθόντος, βρίσκει και πάλι όλους εσάς γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρώτη γραμμή έτοιμους να αντιμετωπίσετε τις σύγχρονες προκλήσεις Ασφάλειας που ανακύπτουν μέσα σε ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο περιβάλλον.

Εύχομαι η σημερινή ημέρα να αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία να αναλογιστούμε τα σημαίνοντα μηνύματα που εκπορεύονται από αυτό το γεγονός το οποίο θα πρέπει να αποτελεί μία διαρκή υπενθύμιση ότι όλα τα μεγάλα προέρχονται από την ανάταξη της ψυχής, της καρδιάς και του πνεύματος.

Διότι, όπως γράφει και ο μεγάλος Ποιητής:

«Ἡ μεγαλοσύνη τῶν ἐθνῶν δε μετριέται με το στρέμμα.

Με τῆς καρδιᾶς το πύρωμα μετριέται και το αἷμα.»

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Αναστολή λειτουργίας τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού

Αναστολή λειτουργίας τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Τολού Με απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Τολού, λόγω κρούσματος covid 19 για 14 ημέρες. [hfe_template id=’397365′] Συγκεκριμένα, το Δελτίο τύπου αναφέρει: Ενημερώνουμε γονείς, κηδεμόνες […]

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορονοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Χθες Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 39.598 έλεγχοι, από τους οποίους οι 6.638 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Βεβαιώθηκαν συνολικά 692 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις, […]