18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

25 Μαρτίου: Το μήνυμα Πούτιν στον ελληνικό λαό για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

Επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στις 25 Μαρτίου.

Στο μήνυμά του ο Ρώσος Πρόεδρος συγχαίρει την Ελλάδα, τονίζει ότι οι σχέσεις με την χώρα του βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας και καταλήγει με ευχές λέγοντας:

«Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια», αναφέρει στην επιστολή του ο Πούτιν.

Ολόκληρη η επιστολή

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Δεχθείτε τα πιο ένθερμα συγχαρητήρια με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας – της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στις σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες βασίζονται στις μακροχρόνιες παραδόσεις της φιλίας, καθώς και της πολιτιστικής και πνευματικής εγγύτητας, εμείς αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Ευελπιστούμε ότι η διεξαγωγή του Έτους Ιστορίας Ρωσία – Ελλάδα, τα εγκαίνια του οποίου συμπίπτουν με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα του ελληνικού λαού, θα συμβάλει στην εμπέδωση των αμοιβαίως επωφελών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας.

Σας εύχομαι καλή υγεία και κάθε επιτυχία, και σε όλους τους συμπολίτες σας – την ευημερία και την ευμάρεια.

Μετά τιμής,

Βλ.Πούτιν»

Επίσκεψη του Ρώσου Πρωθυπουργού στην Ελλάδα

Στην διήμερη επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν αναφέρεται με σημερινό του τηλεγράφημα το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Μισούστιν, ο οποίος φθάνει σήμερα στην Ελλάδα για να εκπροσωπήσει την Μόσχα για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν τις διμερείς οικονομικές σχέσεις και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των μεταφορών, του πολιτισμού και άλλους.

Ο Μισούστιν θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλης των Αθηνών σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής της Ρωσίας στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας την περίοδο 1821-1829.

Το μετάλλιο θα απονείμει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη διάρκεια ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

ΠΗΓΗ: Ε.Τ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Από το αφιέρωμα στο Γιώργο Μητσάκη, το Σάββατο στους Μύλους

Υπό το φως της πανσελήνου πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία των Μύλων η εκδήλωση – αφιέρωμα στο Γιώργο Μητσάκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννησή του, από το μουσικό σχήμα ¨Κάτι παίζει¨ με τους : Θεόφιλο Μετασίδη (μπουζούκι, τραγούδι), Έλσα Νίκα (τραγούδι), Γιώργο Μουσταΐρα (τραγούδι), Νίκο Πρίγκουρη (κιθάρα), Μάριο Πανταζή (πλήκτρα). […]

Κοινωνική δράση από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας με βαθύ αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης, διοργάνωσε δράση συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ενίσχυση των δομών του Δήμου Ναυπλιέων που στηρίζουν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Σε αυτήν τη δύσκολη χρονική στιγμή και την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε υπήρξε άμεση ανταπόκριση σωματείων […]