17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά την 25η Μαρτίου

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, τιμώντας τη λαμπρή επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, εν μέσω πανδημίας και μη έχοντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν όσα είχαν προγραμματίσει  με την εφορία τιμής και με την εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, προχώρησαν στον στολισμό της πόλης και ολόκληρου του Δήμου Ναυπλιέων.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη , τιμώντας τον Γέρο του Μοριά, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη παρουσιάζονται στην ψηφιακή έκθεση στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, αντιπροσωπευτικές ιστορικές συνθέσεις των Ελλήνων καλλιτεχνών: Θεόδωρου Βρυζάκη, Διονύσιου Τσόκου, Νέστορα Βαρβέρη, Γεώργιου Μαργαρίτη, Ιβάν Αϊβαζόφσκυ, Κωνσταντίνου Βολανάκη, που απαθανάτισαν πρωταγωνιστές και μεγάλες στιγμές του Αγώνα για την ανεξαρτησία.

Το σύνολο των ζωγραφικών έργων ανήκουν στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και η επιλογή των έργων και τα κείμενα είναι της Ιστορικού Τέχνης και Επιμελήτριας της Εθνικής Πινακοθήκης Λαμπρινής Καρακούρτη.

Επίσης, τους δρόμους της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, κοσμούν πιστά αντίγραφα των λαβάρων του Μουσείου Εθνικής Ιστορίας.

Σε ολόκληρο τον Δήμο μας, πρωταγωνιστεί το σύμβολο μας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.

 

Περισσότερα Άρθρα

Τον Άγιο Δημήτριο γιόρτασαν στο Σκαφιδάκι

Με θρησκευτική λαμπρότητα τελέσθηκε ο εορταστικός εσπερινός για τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο εκκλησάκι του Αγίου στο Σκαφιδάκι. Κάθε χρόνο πιστοί από το χωριό αλλά και τις γύρω περιοχές έρχονται στο εκκλησάκι του Αγίου για να τον τιμήσουν .  

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα

Ακόμα 10 ανθρώπους προσέβαλε ο κορονοϊός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3266, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. 720 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 συμπολίτες μας […]