18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ / Απ΄το σπίτι του στο Άργος στην ομώνυμη οδό!

Η βρύση του ΝΙΚΗΤΑΡΑ

Nικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς, ο «Τουρκοφάγος»
1787-1849
Οπλαρχηγός – Υποστράτηγος της Ελλ. Επανάστασης 1821

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών μετά την σπουδαία δωρεά της οικογένειας Παναγιώτη Χιωτακάκου, απογόνων του Ιωάννη Νικηταρά, παρέλαβε την βρύση και, μετά από συντήρηση, την τοποθέτησε στην κεντρική πλατεία του Άργους.

Η βρύση βρισκόταν στην αυλή της οικίας του ήρωα του 21 η οποία αποκαλύφθηκε μετά από εργασίες που έκαναν οι νέοι ιδιοκτήτες.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, η οικογένεια Χιωτακάκου διέθεσε στον Δήμο την βρύση, η οποία και αξιοποιήθηκε άμεσα.

Ένα σημαντικό κειμήλιο της ιστορίας του Άργους αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας κοσμεί το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών επιφυλάσσεται να τιμήσει δεόντως τους δωρητές με την λήξη των μέτρων της πανδημίας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Τροχαίο το πρωί στο Ναύπλιο με τραυματισμό μοτοσικλετιστή της ΔΙ.ΑΣ.

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί στο Ναύπλιο. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, συγκρούστηκε ένα όχημα με μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Το τροχαίο σημειώθηκε στο ύψος του κολυμβητηρίου στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου στην συμβολή με την οδό Οίακος. Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας που παρέλαβε τον τραυματία […]

“ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” – Νέος υποψήφιος ο Μιχάλης Μανάβης

Η “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”  μεγαλώνει και ισχυροποιείται! ΜΑΖΙ  ΜΑΣ και ο Μιχαήλ Μανάβης του Δημητρίου και της Σοφίας Ο Μιχάλης γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Αλέα. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των αλουμινοκατασκευών και ταυτόχρονα ασχολείται με αγροτικές εργασίες. Για πρώτη φορά πήρε την “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ” να ασχοληθεί με τις δημοτικές εκλογές για να βοηθήσει να βελτιωθεί η ζωή στην […]