24 °C Argos, GR
14 Αυγούστου 2022

Απόσπασμα από την κατάθεση του 28χρονου αστυνομικού στην ανακρίτρια: σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο», «θα πεθάνεις κ@λ@μπατσε


Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα για να καταθέσει ο 28χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο έριξαν από τη μηχανή και ξυλοκόπησαν άτομα που συμμετείχαν σε επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της 9ης Μαρτίου.
Στην κατάθεση του ο 28χρονος περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε με κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, άκουγε παράλληλα τους δράστες να φωνάζουν «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο». Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε το θύμα, οι δράστες σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο όταν πίστεψαν ότι έχει πεθάνει.

Απόσπασμα από την κατάθεση του 28χρονου αστυνομικού στην ανακρίτρια:

«Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε, παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα «σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο», «θα πεθάνεις κ@λ@μπατσε».

[hfe_template id='397365']

Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και από ό,τι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει δεν θα δίσταζε παίρνοντας το όπλο μου να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου.

Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου, το πλήθος νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου», φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος ειδικός φρουρός, που πήρε εξιτήριο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ακόμα δεν έχει μπορέσει να δει το βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση σε βάρος του.

«Νιώθω ότι έγινε ένα θαύμα που ζω. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι ήλθε το τέλος, ότι δεν θα ξαναντικρίσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τώρα πλέον προσπαθώ να ανακάμψω ψυχολογικά και σωματικά….. Εκείνη τη στιγμή προτεραιότητα είχε η προστασία της ζωής μου και του όπλου μου για να μη συμβεί κάτι χειρότερο εάν το έπαιρναν», κατέληξε στην κατάθεσή του.

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Κωστούρος: Συμμετέχει σε ημερίδα για τα νεοκλασικά κτίρια

Το Ινστιτούτο Σπάρτης, διοργανώνει την Τρίτη 20 Απριλίου στις 7:00 μμ. διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Νεοκλασικά κτίρια και Πρόγραμμα διάσωσης και διατήρησής τους». Σκοπός της ημερίδας είναι η πληροφόρηση των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών νεοκλασικών διατηρητέων κτισμάτων για το νέο πρόγραμμα που συζητείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση με ισχυρά οικονομικά […]

Οι σκέψεις της Γιούλας…

Χθες έκανα το λάθος να διαβάσω την ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον θάνατο του Βαγγέλη Παπαθανασίου –ζωή σε λόγου μας– και μετά έκανα το ακόμη μεγαλύτερο να διαβάσω τα σχόλια κάτω από αυτήν την ανάρτηση. Τι φαρμάκι, τι δηλητήριο, τι κατάρες, τι κόλαση, τι ψόφος, τι αχταρμάς τουρλούκι ήταν αυτό; Να ψοφήσεις κι εσύ, τώρα […]