19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Η συγκινητική ταινία μαθητών από το Ναύπλιο

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση»

Φέτος, συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τον Μάρτη του 1821. Η δίψα για ελευθερία και ανεξαρτησία ένωσε όλους τους Έλληνες, πλούσιους και φτωχούς, διανοούμενους και αγράμματους, στρατιωτικούς και πολιτικούς, εμπόρους αλλά και ανθρώπους της εκκλησίας.

Η ταινία με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση» έρχεται να προστεθεί στις συγκινητικές ταινίες μικρού μήκους που δημιουργεί κάθε χρόνο ο δάσκαλος Νικόλαος Γαλάνης με τους μαθητές του. Σε συνεργασία με τη δασκάλα Νάντια Στρατή και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, δραματοποιούν τους γνώριμους σε όλους μας ήρωες του ’21, που ζωντανεύουν μπροστά στον κινηματογραφικό φακό στο πιο κατάλληλο σκηνικό, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκεί που κυριολεκτικά κάποτε περπατούσαν.

Η συγκινητική ταινία μαθητών για την Ελληνική Επανάσταση

Η γιαγιά Ελλάδα αφηγείται στα εγγόνια της, τους σημερινούς νέους, ποιοι την βοήθησαν να ξυπνήσει από έναν βαθύ ύπνο 400 χρόνων. Περνούν από μπροστά μας ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης κι ο Κανάρης, οι Φιλικοί, το κρυφό σχολειό κι άλλοι πολλοί… Κι όλοι αυτοί με φόντο το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία και τη συνοικία του Ψαρομαχαλά.

YouTube player

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «στην τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε, μέσα σε αντιπαραθέσεις και διαχωρισμούς, τα παιδιά στέλνουν το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας, όπως τότε, τιμώντας τους ήρωες και τις ηρωίδες που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, για την ελευθερία της πατρίδας».

Περισσότερα Άρθρα

Η Ευτυχία Γιαννάκη παρουσιάζει στο ΦΟΥΓΑΡΟ, το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα “Στη φωλιά του ιππόκαμπου”

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 5μμ, οι εκδόσεις Ίκαρος και οι Βιβλιοθήκες του Φουγάρου παρουσιάζουν το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη, “Στη φωλιά του ιππόκαμπου”. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της Τριλογίας του βυθού, με ήρωα τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Η Ευτυχία Γιαννάκη με τη μετρημένη και διεισδυτική γραφή της παρουσιάζει μια ιστορία μυστηρίου […]

Πυροβολισμός πιτ μπουλ στο Γαλάτσι: Το μυστήριο και οι διαφορετικές καταθέσεις

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα σκύλος από όπλο αστυνομικού στην περιοχή του Γαλατσίου. Και αυτό διότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα έχουν λάβει καταθέσεις από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, οι οποίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών βάζει στο μικροσκόπιο τις καταγγελίες της συντρόφου του ιδιοκτήτη του […]