19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Λίγοι επισκέπτες στην Ακρόπολη την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας


Η Ακρόπολη άνοιξε εκ νέου σήμερα για επισκέπτες καθώς επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι μετά το πολύμηνο lockdown.
Λίγοι ήταν οι επισκέπτες που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Ακρόπολη, πρώτη ήμερα επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων μετά το πολύμηνο lockdown.

Κατά την προσέλευσή τους, οι επισκέπτες τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις. 

Ποιοι αρχαιολογικοί χώροι άνοιξαν σήμερα Δευτέρα (22/3)
Από το πρωί της Δευτέρας άνοιξαν και πάλι για το κοινό οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη Αθηνών, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα. Εκεί θα βρίσκονται τουλάχιστον 3 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Για την παρουσία τους εκεί οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αποστείλει με sms στο 13033 τον κωδικό «6», είτε να έχουν μαζί τους βεβαίωση τύπου Β όπου θα έχει επιλεγεί ο κωδικός «6». Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, δήλωσε: «Οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη τη χώρα -ως υπαίθριοι ανοιχτοί χώροι- είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες, παρέχοντας τους μια δυνατότητα “αποσυμπίεσης” από την πολύμηνη καραντίνα, αλλά και προσφέροντας την ευκαιρία ενός ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού περιπάτου. Προφανώς οφείλουμε όλοι, επισκέπτες και εργαζόμενοι, να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των άλλων αλλά και τη δική μας. Οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ασφάλεια εργαζομένων και κοινού. Το ΥΠΠΟΑ και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων έχουν λάβει κάθε δυνατή πρόνοια για την κατάλληλη προετοιμασία των αρχαιολογικών χώρων, σε όλη την επικράτεια, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορέσουν να χαρούν με ασφάλεια την επίσκεψή τους».
Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, εφαρμόζονται τα εξής μέτρα:

Επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.
Αποστολή SMS μετακίνησης 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

Περισσότερα Άρθρα

Toυρκικά f-16 πετούσαν πάνω απο ελληνικά νησιά!

Οπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης. Συγκεκριμένα, πέταξε πάνω από το Στρογγυλό (νοτιοδυτικά των Φούρνων) και τους Ανθρωποφάγους του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων στα 20.000 πόδια , στις 13:41 μ.μ. και 13:43 μ.μ., αντίστοιχα. Την ίδια ώρα (13:43 μ.μ.) δεύτερο ζεύγος τουρκικών […]

Δήμος Τρίπολης: Γραφείο αγροτικής παραγωγής θα λειτουργεί στο ΚΕΠ Στενού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μετά την επιτυχημένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Στενό και το μεγάλο ενδιαφέρον των παραγωγών της δημοτικής ενότητας Κορυθίου, σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα Πέμπτη 23/02/2023 και κάθε Πέμπτη, από  09:00 έως 13:00 στο ΚΕΠ Στενού, θα λειτουργήσει γραφείο αγροτικής παραγωγής, παρουσία γεωπόνου ή του κτηνιάτρου συμβούλου του Δημάρχου, προς ενημέρωση για θέματα που αφορούν […]