20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Ανδριανού: Να δοθεί παράταση για τη συμπλήρωσης ωρών επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ώστε να μη χάσουν επαγγελματίες την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χωρίς δική τους υπαιτιότητα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα με θέμα την ανάγκη παράτασης για τη συμπλήρωση των ωρών επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Όπως ενημερώθηκα, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και της αδυναμίας οργάνωσης εκπαιδευτικών ημερίδων επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, πολλοί επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Καθίσταται γι’ αυτό επιτακτική η εξέταση της δυνατότητας χορήγησης εύλογης παράτασης του χρονικού περιθωρίου παρακολούθησης ψηφιακών ημερίδων για τη συμπλήρωση των απαιτούμενων ωρών.

Άλλωστε, έχουν αναβληθεί επ’ αόριστο οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2001 για την ανάκτηση της άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, χωρίς να είναι προς το παρόν εφικτό να γίνουν οι εξετάσεις λόγω της πανδημίας.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Αν εξετάζεται θετικά η χορήγηση παράτασης για τη συμπλήρωση των ωρών επαναπιστοποίησης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών προκειμένου να μη χάσουν επαγγελματίες την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χωρίς δική τους υπαιτιότητα».

 

Περισσότερα Άρθρα

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή: «Το Φεβρουάριο του 2023 θα κοινοποιηθούν οι ενστάσεις για τα πορίσματα των ζημιών στα πορτοκάλια από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022»

Το Φεβρουάριο του 2023 θα κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα των ενστάσεων που υπέβαλαν οι παραγωγοί πορτοκαλιών της Αργολίδας επί των πορισμάτων ζημιάς από τον παγετό του Ιανουαρίου 2023 και μετά θα γίνει η εκκαθάριση των αποζημιώσεων και οι συμψηφισμοί. Αυτό απάντησε στον βουλευτή Αργολίδας και υπεύθυνο του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα […]

Η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στο SUPER TV (video)

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Super η “Πελοπόννησας Σήμερα”. Απάντησε στις ερωτήσεις του Θυμιου Κάππου και του Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα αλλά και τις προτεραιότητες που έχει θέσει. Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη.