30 °C Argos, GR
13 Αυγούστου 2022

Δήμος Ερμιονίδας: Διασπορά COVID-19 και βήματα αντιμετώπισης σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Διασπορά COVID-19 και βήματα αντιμετώπισης σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο

Εξαιτίας της σημαντικής διασποράς του ιού covid-19 στον Δήμο μας και θέλοντας να βοηθήσουμε τους δημότες προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να αποφευχθεί ο πανικός σας παραθέτουμε κάποια βήματα, τα οποία μπορεί κάποιος να ακολουθήσει, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο:

Αν κάποιος έχει έρθει σε στενή επαφή με κάποιο θετικό κρούσμα οφείλει να παραμείνει σε καραντίνα 5-6 μέρες μετά την επαφή και πριν προβεί σε έλεγχο covid-19. Με τον όρο στενή επαφή εννοούμε την επαφή χωρίς μάσκα σε απόσταση μικρότερη του 1-2 μέτρων, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, για χρονικό διάστημα πάνω από 20 λεπτά.

[hfe_template id='397365']

Αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα μπορεί να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και να ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ.

Εναλλακτικά, σε κάθε περίπτωση μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα https://testing.gov.gr/ και συμπληρώνοντας την φόρμα να αιτηθεί δωρεάν έλεγχο covid-19.

Η συμπλήρωση της φόρμας δεν εξασφαλίζει εξέταση, καθώς η επιλογή των εξεταζόμενων είναι αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής μεταξύ των εθελοντών που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Στο δίκτυο δειγματοληψιών ανήκουν 278 Σημεία Εξέτασης σε Κέντρα Υγείας, 98 Σημεία Εξέτασης στελεχωμένα από τις Υγειονομικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και 10 υγειονομικές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΚΟΜΥ). Συνολικά τα κέντρα ελέγχου ανέρχονται στα 386. Σε αυτά ανήκει και το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Παράλληλα, λόγω της έλλειψης επαρκών ποσοτήτων για την δωρεάν διεξαγωγή των εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, ο Δήμος μας προχωρά άμεσα την διαδικασία αγοράς rapid tests. Οι ποσότητες των απαιτούμενων rapid tests θα δοθούν άμεσα προς χρήση στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Επίσης, επιδιώκουμε την παρουσία στον Δήμο Ερμιονίδας, σε τακτά χρονικά διαστήματα, των  Κινητών Μονάδων Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) Αργολίδας του ΕΟΔΥ,  για την διάγνωση covid-19 ενός ευρύτερου κοινού που ενδιαφέρεται να εξεταστεί για τους δικούς του λόγους.

Θα σας ενημερώνουμε, κάθε φορά, με ανακοίνωση για την ημερομηνία επίσκεψης των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στον Δήμο Ερμιονίδας.

Οφείλουμε να είμαστε  προσεκτικοί και ψύχραιμοι και να τηρούμε τα μέτρα για να ανακόψουμε την μετάδοση του ιού, προστατεύοντας τον εαυτό μας, την οικογένειά μας και τους συμπολίτες μας.

Η προστασία της υγείας των δημοτών είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την διασπορά του ιού.

Γραφείο Δημάρχου

Περισσότερα Άρθρα

Γ.Κατσίρη ανακοίνωσε στην Αρκαδία ο Παναγιώτης Νίκας

Μια δυνατή υποψηφιότητα ανακοίνωσε σήμερα στην Αρκαδία ο Παναγιώτης Νίκας,  ο Γ.Κατσίρης είναι ένας ακιόμα εν ενεργεία Περιφερειακός σύμβουλος που αποχώρησε από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη, η ανακοίνωση του επιφέρει ένα επιπλέον πλήγμα στον “πολυτραυματία” απερχόμενο Περιφερειάρχη. Διαβάστε την ανακοίνωση του Π.Νίκα για τον τέταρτο υποψήφιο που ανακοινώνει για το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας. Καλωσορίζουμε […]

Στην Κρήτη ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος

Εκατοντάδες πιστοί απ΄ όλο τον Νομό Χανίων και την λοιπή Κρήτη αψήφησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ημερών, τον δυνατό αέρα και το τσουχτερό κρύο ως και τις ιδιαίτερες δυσκολίες του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής και μετείχαν εις το διήμερο προσκύνημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού και Θαυματουργού, το […]