18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία από σήμερα μέχρι τις 29 Μαρτίου

Κλειστά είναι από σήμερα τα σχολεία σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης και να ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργίας του. Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Κατά το διάστημα αυτό, θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων στις σχολικές μονάδες πέρα από το αναμενόμενο για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές όπου λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου να αρχίσει η διά ζώσης εκπαίδευση κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δημήτρης Κρίγγος αποχαιρετά τον Γιάννη Πιτσάκη

Έφυγε ένας καλός φίλος. Ένας μαχητικός δημοσιογράφος παλιάς κοπής. Με ζουμερή πένα. Πάντα στην πρώτη γραμμή. Με φοβερή ενέργεια. Ακούραστος στο γράψιμο. Με καυστικό χιούμορ. Αλλά και πολύ ευαίσθητος. Με καριέρα στην ΕΡΤ, τον ΑΝΤ1, στις Ειδήσεις του Κυριάκου Καλκάνη και με τις δικές του εφημερίδες, πρώτα το «Θάρρος» και από το 1995 το «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ». […]

Μαλτέζος και Διαμαντόπουλος επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Ναυπλίου

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ναυπλίου πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και ο Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία της Γιατρού της Ν.Μ. Ναυπλίου, υπεύθυνης της ΚΟΜΥ Αργολίδας κας Νέλλα, όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Θοδωρή Βασιλόπουλο. Κατά την συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του […]