20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Προς χαλάρωση του ωραρίου μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα – Τι θα ισχύσει για τον κωδικό “6”


Η Ελλαδα βαίνει οπως ολα δείχνουν προς μια σταδιακή άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων προκειμένου να “αποσυμπιεστεί” η κόπωση και η αγανάκτηση των πολιτών, αλλά και προκειμένου να αρχίσει να λειτουργεί ξανά η οικονομία. Την Τετάρτη το πρωί συνεδριάζει η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εισηγηθεί κάποιες αλλαγές στο μείγμα μέτρων που ήδη ισχύουν.

Εκτός από το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής για περιποίηση μανικιούρ και πεντικιούρ από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου εκτός απροόπτου και την πιθανή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με αυστηρούς κανόνες και μέτρα, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί και το θέμα των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει χαλάρωση του ωραρίου απαγόρευσης των μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα. Έως τώρα για το Σάββατο και την Κυριακή ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ. Αυτό που εξετάζεται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να αρχίζει από τις 9 μ.μ. Οι ειδικοί προσανατολίζονται προς αυτή την κατεύθυνση δεδομένου και του ότι μεγαλώνει η ημέρα άρα οι πολίτες μπορούν να κινηθούν για περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συνωστισμού.

Επίσης, αυτό που θα τεθεί επί τάπητος είναι και η χαλάρωση του μέτρου που αφορά στον κωδικό “6”. Συγκεκριμένα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταματήσει να ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο με αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο κωδικό. Σημειώνεται πως έως και σήμερα το sms στο 13033 με τον κωδικό 6 προβλέπει τη μετακίνηση για σωματική άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου, παρά μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Περισσότερα Άρθρα

Καταμετρήθηκαν 2.156 νέα περιστατικά Covid το τελευταίο 24ωρο – 188 διασωληνωμένοι – 8 νέοι θάνατοι

Σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 2.156 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 188 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 8 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό περιστατικά που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου 2021, […]

Προκλητική επίθεση της Άγκυρας στη Σακελλαροπούλου – Την κατηγορεί για άγνοια

Επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ κατηγορώντας την για «άγνοια της στην γνώση της ιστορίας και της νομικής», ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται στη χώρα μας αναφέροντας πως «μετά την απόφαση του προέδρου μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ελλάδα χρησιμοποιεί μαύρη προπαγάνδα […]