20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Εφιαλτικό άλμα στον αριθμό των διασωληνωμένων

Νέα αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων καταγράφεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καθώς σήμερα, Τρίτη 16 Μαρτίου, σύμφωνα με την καθιερωμένη ενημέρωση στις ΜΕΘ βρίσκονται 605 ασθενείς.

Ακόμα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 1.533 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα, αριθμός μεγαλύτερος από τα 1.134 που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 605 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 59 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. 

Χθες, Κυριακή 14 Μαρτίου, καταγράφηκαν 1.134 κρούσματα ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν 564 και οι θάνατοι που ανακοινώθηκαν για την ημέρα αυτή 46. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, όταν εντοπίστηκαν 3.316 περιπτώσεις σε ένα 24ωρο. Επίσης, ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων εξαιτίας του ιού σε ένα 24ωρο καταγράφηκε το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, όταν έχασαν τη ζωή τους 121 ασθενείς. 

Περισσότερα Άρθρα

Λογοτεχνικές επιδημίες: ένα άλλο, πιο αισιόδοξο μήνυμα

Απεικόνιση της επιδημίας πανώλης στην Ιταλία τον 170 αιώνα. Ο πίνακας βρίσκεται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ρώμης Είναι άλλο οι πραγματικές επιδημίες κι άλλο οι επιδημίες όπως τις συλλαμβάνει και τις απεικονίζει η λογοτεχνία, όπου ο κίνδυνος, ο φόβος και ο πανικός, ο οποίος θα πρέπει να αποφεύγεται όταν πρόκειται για την πραγματικότητα, αποτελούν […]

Ιωάννης Μαντζούνης: Στην Αρκαδία για έργα αθλητισμού

Τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο συνάντησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ιωάννης Μαντζούνης, στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας. Στη συνάντηση αυτή, παρουσία στελεχών από τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων Αρκαδίας, αλλά και της έδρας, συζητήθηκε ο συντονισμός και η προώθηση των έργων αθλητισμού στην Αρκαδία.