19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Μαρτίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Μαρτίου

Τα σημαντικότερα γινόταν που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα  και τον κόσμο 

1838

Η 25η Μαρτίου καθιερώνεται με Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνος ως ημέρα εθνικής εορτής.

1924

Ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών μετονομάζεται σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.

1943

Αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με Έλληνες Εβραίους, με προορισμό το Άουσβιτς. Συνολικά, πάνω από 48.000 Ελληνοεβραίοι θα εκτοπιστούν στο Άουσβιτς, στο Μπιργκενάου και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Μόνο 2.000 θα επιστρέψουν, τελικά, στην Ελλάδα μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1971

Καταδικάζονται από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών οι Π. Μηλιώτης, Α. Ζωγράφος, Ξ. Παπανικολάου και Π. Τσούντος σε ποινές μέχρι και κάθειρξη 20 ετών για παράβαση του ν. 509 και σύσταση της παράνομης οργάνωσης «Εθνικός Αντιδικτατορικός Στρατός».

1992

Δεύτερος σεισμός μέσα σε δύο μέρες συγκλονίζει την Τουρκία, σκοτώνοντας 800 άτομα.

1995

Η οργάνωση «17 Νοέμβρη» πραγματοποιεί επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα εναντίον των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel στην Παιανία.

2003

Πόλεμος στο Ιράκ. Τα πρώτα πολεμικά πλοία περνούν τη Διώρυγα του Σουέζ, ενώ έντονη κινητικότητα υπάρχει και στη Μεσόγειο.

2007

Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.

2011

«Ημέρα της Οργής» στη Συρία, με ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ. Αρχή του εμφύλιου πολέμου.

2019

Ένοπλος εισέρχεται σε τζαμί σκοτώνοντας 49 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 50 στη Νέα Ζηλανδία (τρομοκρατική επίθεση στο Κράισττσερτς).

Περισσότερα Άρθρα

Η…προθέρμανση για το ARTEMISION MOUNTAIN RUNNING

Πολύ ενδιαφέρουσα η χθεσινή ημερίδα στην Καρυά, ως …προθέρμανση για τον αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ( ARTEMISION MOUNTAIN RUNNING) που διεξάγεται σήμερα με αφετηρία την πλατεία της Καρυάς. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Αρτεμήσιου, για τον αθλητικό τουρισμό , τον ιατρικό τουρισμό, τον πλούτο των σπηλαίων της περιφέρειας ( άλλα γνωστά […]

Ανακοίνωση του Παναργειακού για τον ημιτελικού κυπέλλου Αργολίδας με τον Αργοναύτη

Το Δ.Σ. του Παναργειακού μετά την έκταση που πήρε ο αγώνας με τον Αργοναύτη Ν.Κίου προχώρησε στην κάτωθι ανακοίνωση: Μετά μεγάλης μας λύπης και έκπληξης, πληροφορηθήκαμε για την εκδοθείσα στις 10/04/2022 ανακοίνωση του σωματείου του Αργοναύτη σχετικά με τα τεκταινόμενα του επαναληπτικού αγώνα για τον ημιτελικό του κυπέλλου Αργολίδας. Αναμείναμε καρτερικά σεβόμενοι την ένταση της […]