17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύσκεψη για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στελεχών της ΔΕΔΑ, με αντικείμενο το φυσικό αέριο στις πόλεις της Περιφέρειας, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Στην διάσκεψη αυτή θα εξεταστεί διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα, μετά και την έγκριση -από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- της διάθεσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του ποσού των 20.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, κατά την πρόσφατη αναθεώρηση του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Σημειώνεται ότι σε απόφασή της αναφορικά με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για το Δίκτυο Διανομής Λοιπής Ελλάδας για την περίοδο 2021-2025, πέρυσι τον Δεκέμβριο, η ΡΑΕ αναφέρει ότι η ΔΕΔΑ “επεσήμανε στην πρότασή της το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της για ανάπτυξη δικτύου διανομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στους Δήμους Κορίνθου, Τριπόλεως, Άργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Καλαμάτας και Σπάρτης.

Περιέλαβε δε τα απαιτούμενα στοιχεία χιλιόμετρα μέσης και χαμηλής πίεσης, εκτιμώμενο αριθμό συνδέσεων, επισημαίνοντας την πρόθεσή της για επικαιροποίηση/εξειδίκευσή τους ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης και την πιθανή ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020”, προϋπόθεση που πλέον έχει καλυφθεί, μετά την σχετική έγκριση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύσκεψη για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Περισσότερα Άρθρα

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 22 Ιουνίου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Μην αφήνετε τον όποιο σύντροφό σας να επεμβαίνει και τόσο πολύ μέσα στα οικονομικά και τα οικογενειακά σας ζητήματα. Εσείς ξέρετε καλύτερα πώς να τα διαχειριστείτε.  ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Κάποιες στιγμές αισθάνεστε μόνοι αλλά και ταυτόχρονα λυτρωμένοι. Είναι μια περίοδος και μέχρι το τέλος του μήνα, όπου θα κάνετε καταλυτικές […]

Η εξομολόγηση του Γιώργου Καπουτζίδη: «Η δικιά μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ…»

Καλεσμένος στην εκπομπή της Νάντιας Κοντογιώργη ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όσα παιδιά αισθάνονται διαφορετικά, αναφερόμενος σε δικές του εμπειρίες. «Ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και καταστάσεις και γίνονται τρομακτικά πράγματα και στην τηλεόραση και στον δημόσιο λόγο. Θα ακούσουν πάρα πολλά πράγματα αυτά τα παιδιά» είπε ο […]