20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Πέθανε σε ηλικία 60 ετών ο Θεόφιλος Βανδώρος, ο ηθοποιός που έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά «Τμήμα Ηθών».

Ο Βασίλης Σπυρόπουλος, παιδικός φίλος του ηθοποιού Θεόφιλου Βανδώρου, έκανε γνωστή την είδηση του θανάτου του, την οποία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας.

Η θλιβερή είδηση του θανάτου έγινε γνωστή ξημερώματα Πέμπτης προκαλώντας βαθιά θλίψη στην οικογένεια, τους φίλους του και σε όλους όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του. Πρωταγωνιστής σε πολλές δημοφιλείς σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και το «Τμήμα Ηθών», μέσα από το οποίο έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, και γιος του επίσης γνωστού ηθοποιού Νίκου Βανδώρου, ήταν από τις πλέον αγαπημένες φυσιογνωμίες του εγχώριου τηλεοπτικού και θεατρικού χώρου.

Ο Θεόφιλος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών και παράλληλα στο DEREE College Ψυχολογία και Κοινωνιολογία). Επί μία δεκαετία έζησε μόνιμα στο Παρίσι όπου συνέχισε τις υποκριτικές σπουδές του κάνοντας και τις πρώτες του δουλειές μαζί με το Κορνήλιο Καστοριάδη στην και τον Αντρέα Βουτσινά.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έπαιξε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως οι «Τμήμα Ηθών», «Λάμψη», «Φιλοδοξίες» και συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι Γ. Κορδέλλας, Μ. Μανουσάκης κ.α.

Παράλληλα είχε έντονη παρουσία και στο ελληνικό θέατρο παίζοντας αρχαίο δράμα, κλασικά αλλά και σύγχρονα έργα. Ανάμεσα στα οποία και τα «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, «Ιφιγένεια εν Ταύροις» του Ευριπίδη, «Αντιγόνη» του Ανούιγ, «Ματωμένος Γάμος« του Λόρκα κ.α.

Πριν από δύο περίπου χρόνια είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο στομάχι.

Δείτε τις αναρτήσεις του Βασίλη Σπυρόπουλου και του Σπύρου Μπιμπίλα.

Περισσότερα Άρθρα

Τα Ιερά Λείψανα των  Αγίων Νεοφανών Οσιομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη στην Αγία Αικατερίνη Άργους

Τα Ιερά Λείψανα των  Αγίων Νεοφανών Οσιομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την Μυτιλήνη στον προσκυνηματικό  Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Άργους, από Πέμπτη 2 Μαΐου έως και την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019,   εκτός του Σάββατου 4 Μάιου. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από 7 π.μ. έως 10 μ.μ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   Πέμπτη 2 Μαΐου 2019. […]

Άνοιξε από τα χιόνια ο δρόμος Νεμέα Λεβίδι – 1,5 μέτρο χιόνι στο διάσελο της Σκοτεινής

  1,5 μέτρο χιόνι είχε η επαρχιακή οδός Νεμέας Λεβιδίου και παρ όλες τις προσπάθειες που έγιναν ο δρόμος παρέμεινε κλειστός μέχρι χθες το μεσημέρι. Από χθες λοιπόν το μεσημέρι ο δρόμος είναι ανοικτός μετά από συντονισμένες προσπάθειες συνεργείων και μηχανημάτων. Οι φωτογραφίες είναι από το διάσελο της Σκοτεινής όπου το χιόνι έφτασε το 1,5 […]