15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Άρτα γιόρτασε την Πολιούχο της Οσία Θεοδώρα

Την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Οσίας Θεοδώρας Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, τηρηθέντων των υγειονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Γιάννης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος ετόνισε, ότι πραγματικά ευτυχής είναι όποιος υπομένει τις δυσκολίες με εμπιστοσύνη στον Θεό, όπως η Αγία Θεοδώρα.

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021, το πρωΐ, στον πανηγυρίζοντα Βυζαντινό Ιερό Ναό της Οσίας Θεοδώρας Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, τηρηθέντων των υγειονομικών μέτρων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης , κηρύττοντας τον Θείο λόγο, ετόνισε, ότι η υπομονή δεν είναι μοιρολατρία, αλλά εγρήγορση και δυναμική απάρνηση του εγώ. «Ο δε, υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται», όπως μας διδάσκει το παράδειγμα της Αγίας Θεοδώρας.

Περισσότερα Άρθρα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Ποζάρει με το μαγιό της και εντυπωσιάζει με το καλλίγραμμο κορμί της!

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου το τελευταίο διάστημα είναι πολύ δραστήρια στο Instagram, μιας και καθημερινά τροφοδοτεί το προφίλ της με διάφορες φωτογραφίες και βίντεο από την καθημερινότητά της. Το γνωστό μοντέλο απολαμβάνει αυτή την περίοδο στη ζωή του και αδημονεί για τη στιγμή που θα ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με τον σύντροφό της, Snik. Παράλληλα, βέβαια, η […]

«Λεόντιος και Λένα» σήμερα και αύριο στο Τριανόν

Σήμερα Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ. στο Θέατρο Τριανόν στο Ναύπλιο θα παρουσιαστούν 15 σκηνικές προσεγγίσεις του θεατρικού έργου «Λεόντιος και Λένα» του Georg Büchner από τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που παρακολούθησαν το μάθημα «Σκηνοθεσία Ι». Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Τσίχλη Τεχνική υποστήριξη: Άγγελος Γουναράς