19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Είκοσι ιδιώτες γιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας


Είκοσι ιδιώτες ιατροί της Αθήνας ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του ΙΣΑ και του Υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας του ΙΣΑ.

Ειδικότερα, πρόκειται για 8 πνευμονολόγους, 6 παθολόγους και 6 γενικούς ιατρούς,
που συμπλήρωσαν την αίτηση, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Παράλληλα, το προσωπικό του Συλλόγου έκανε εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε ιδιώτες ιατρούς μέλη του ΙΣΑ και τους ενημέρωσε για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι η σχετική πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέλη της χώρας.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης επεσήμανε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή μας να συμμετάσχουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ και να συνδράμουν τους ιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη ενάντια στην επιδημία. Καλώ τους γιατρούς της Αθήνας να δείξουν σε αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή, το υψηλό επιστημονικό τους επίπεδο, την ευσυνειδησία που διαθέτουν και την αγάπη τους για τον πολίτη. Οι γιατροί του ΕΣΥ, ο ασθενής και η πατρίδα μας χρειάζονται. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Περισσότερα Άρθρα

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ : Ελευθέριος Βενιζέλος 1864 – 1936

Ο μεγαλύτερος πολιτικός της νεώτερης Ελλάδας, που συνέδεσε το όνομά του με το όραμα της Μεγάλης Ελλάδας. Δέσποσε στην πολιτική ζωή της χώρας από το 1910 έως το 1936. Η πολιτική του δράση προκάλεσε εντονότατα πάθη για πολλά χρόνια και αποτυπώνονται στις έννοιες «Βενιζελισμός» και «Αντιβενιζελισμός». Διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνολικά επί δώδεκα […]

Βιβλιοπαρουσίαση “Παλιές Ιστορίες (που βγάζουν γέλιο)”

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ν. Μουσταΐρα, σήμερα Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, και ώρα 18:30, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Συλλόγου, Σταϊκοπούλου 52. Παρουσιάζει ο Γιώργος Κόνδης, συγγραφέας & εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας. Την παρουσίαση συντονίζει ο […]