19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ανοίγει στις 14 Μαΐου ο Τουρισμός στην Ελλάδα


Τουρισμός: Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε την παρουσίαση και κάλεσε τους τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα. «All you want is Greece» το σύνθημα της καμπάνιας.
Ο τουρισμός θα ανοίξει, σύμφωνα με το σχέδιο του αρμόδιου υπουργείου, στις 14 Μαΐου. Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης έκανε τη σχετική ανακοίνωση σε μια μέρα που αναμένεται να έχουμε νέα «έκρηξη» των κρουσμάτων, αλλά η κυβέρνηση επεξεργάζεται το άνοιγμα της αγοράς, καθώς εναποθέτει τις ελπίδες της στους εμβολιασμούς.

«Στοχεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό έως τις 14 Μαΐου, με συγκεκριμένους κανόνες και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα. Μέχρι τότε σταδιακά θα αίρουμε τους περιορισμούς εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν», είπε ο Χάρης Θεοχάρης, κατά την παρουσίαση του σχεδίου.

Ο υπουργός έδωσε συνέντευξη τύπου από το Μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο της διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB Berlin, η οποία φέτος λόγω κορωνοϊού πραγματοποιείται διαδικτυακά.

Τουρισμός: Πώς θα γίνει το άνοιγμα
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εισαγωγή του ο κ. Θεοχάρης:

Οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι αν πριν το ταξίδι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αντισώματα ή έχουν αρνητικό τεστ.
Όλοι οι τουρίστες είναι πιθανό να υποβληθούν σε δειγματοληπτικό τεστ όπως έγινε και την περασμένη χρονιά. Η σημαντική διαφορά είναι η χρήση των rapid test.
Όλες οι ανάγκες που τυχόν θα προκύψουν σε σχέση με τον Covid 19 (π.χ. νοσηλεία κ.λπ.) θα παρέχεται από το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς κόστος για τους τουρίστες.
Όλοι οι κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες μας θα ισχύουν για τους τουρίστες – χωρίς καμία διαφοροποίηση ή εξαίρεση. Για παράδειγμα, η χρήση της μάσκας που είναι υποχρεωτική επί του παρόντος σε δημόσιους χώρους και ισχύει για όλους.
Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η χώρα θα ενισχύσει τις δομές του συστήματος υγείας σε όλους τους προορισμούς, «όπως κάναμε πέρυσι ώστε να εξασφαλίσουμε σωστή φροντίδα στους πολίτες και στους επισκέπτες». Επιπλέον εν όψει του ανοίγματος της σεζόν «προτεραιοποιείται ο εμβολιασμός των ανθρώπων του τουρισμού, εφόσον ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, ενώ θα προχωρήσουμε και στην επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αξιοποιώντας και την εμπειρία της περυσινής χρονιάς».

Περισσότερα Άρθρα

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του ΣΕΚ με θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία της χώρας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 16.11.2022 στα γραφεία του, στην Αθήνα το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας- ΣΕΚ με θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία της χώρας. Συζητήθηκαν εκτενώς η πορεία και τα προβλήματα όλων των κλάδων της κτηνοτροφίας. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η κατάσταση γίνεται δυστυχώς χειρότερη ημέρα με την ημέρα. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται […]

Δωρεά υφασμάτινων μασκών στον Δήμο Ερμιονίδας

Στο Δημαρχείο χθες παραλάβαμε 400 υφασμάτινες μάσκες, δωρεά του διακεκριμένου ποινικολόγου Γεωργίου Ι. Γεωργόπουλου. Η πρόθεση του δωρητή είναι οι μάσκες να διατεθούν σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάζεται στα σχολεία της Ερμιονίδας και σε όλους του Υπαλλήλους του Δήμου Ερμιονίδας. Από σήμερα οι μάσκες διανέμονται ήδη στα σχολεία και τις υπηρεσίες του Δήμου […]