19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Γιατί χαίρονται οι Συριζαίοι;

Δημήτρης Καμπουράκης:  Γιατί χαίρονται οι Συριζαίοι;

Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, όμως οι Συριζαίοι παριστάνουν τους ικανοποιημένους. Γιατί; Μα διότι η τελευταία φουρνιά δημοσκοπήσεων έδειξε ότι έχουν πλησιάσει την κυβέρνηση στις 13-14 μονάδες, από 15-17 που ήταν από την επομένη των εκλογών και για σχεδόν ενάμισι χρόνο. «Ροκανίζουμε τη διαφορά» λένε και κρυφογελούν. Έφυγαν από την εξαπάτηση των πολιτών στην οποία διέπρεψαν ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση έφτασαν στο άκρον άωτον της αυτο-εξαπάτησης.

Μπορεί να νομίζετε ότι σας κοροϊδεύω, να λέτε ότι δε γίνεται να ζουν σε τόσο φανταστικό κόσμο, όμως η μύχια ελπίδα τους είναι η ακόλουθη. Ο Μητσοτάκης ως «γκαντέμης» έλκει τις καταστροφές, άρα το επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν κι άλλες συμφορές να διαχειριστεί, κάθε μια απ’ αυτές θα του αφαιρέσει δυο-τρεις μονάδες, οπότε η διαφορά θα πάει στις 6-7 μονάδες. Θα μπουν στην τελική ευθεία προς τις εκλογές με τον αέρα αυτής της μειωμένης διαφοράς, για να φθάσουν σε μια κάλπη απλής αναλογικής που θα βγάλει ισοπαλία ή έστω πενιχρή νίκη της ΝΔ.

Τότε θα μπορέσουν να σύρουν το ΚΙΝΑΛ σε μια κυβερνητική συνεργασία, καθώς η σημερινή τεράστια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που τροφοδοτεί την νυν αδιαλλαξία της Φώφης δε θα υπάρχει πια. Θα βρεθεί και κανέναν άλλο αριστερό κοινοβουλευτικό ξέφτι να μπει σε μια «προοδευτική» κυβέρνηση μειοψηφίας, οπότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα «τρουπώσει» ξανά στην εξουσία και ο Αλέξης στο Μαξίμου. Μετά όλα θα είναι ανοικτά. Αρκεί να χαθεί η σημερινή αίσθηση πολιτικής ηγεμονίας και υπεροπλίας του Κυριάκου που δένει τα χέρια όλων των αριστερών δυνάμεων. Με μια σχεδόν-ισοπαλία στις εκλογές, το παιχνίδι ξαναρχίζει απ’ την αρχή.

Δεν κάνω πλάκα, αυτά λένε μεταξύ τους. Ελπίζουν «βάσιμα» ότι θα εμφανιστεί άλλη μια Λιγναδιάδα, μια «Μήδεια», ένας σεισμός ή κάτι παρόμοιο καταστροφικό, που σε συνδυασμό με την πανδημία και την οικονομική της ζημιά θα ρίξει τη διαφορά των δυο κομμάτων κάτω από τις δέκα μονάδες, οπότε μετά όλα θα αποκτήσουν ξαφνικά άλλη δυναμική υπέρ τους. Οι αριστεροί πολίτες θα «ξεφοβηθούν», ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα «ξαναζωντανέψει», τα άλλα κόμματα θα «ξεφύγουν» από την ύπνωση που τους έχει επιβάλει ο Μητσοτάκης και το πολιτικό σκηνικό θα ξεσπάσει σε μια δημιουργική φιλοσυριζαϊκή έκρηξη.

Κι όλα αυτά θα γίνουν δίχως εκεί στην Κουμουνδούρου να κουνήσουν το δακτυλάκι τους ή μάλλον ανεξαρτήτως αν το κουνάνε προς την αντίθετη φορά απ’ αυτή που πρέπει, με κορυφαίο παράδειγμα την υπόθεση Κουφοντίνα. Ναι, ναι, αυτό ελπίζουν ή μάλλον είναι σίγουροι. Ο Μητσοτάκης θα αυτοκαταστραφεί σαν κασέτα του Mission Ιmpossible και ο Αλέξης θα ξανανέβει στον θρόνο του, αρκεί να «ροκανίσουν» λίγο ακόμα την διαφορά. Μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους νομοτελειακά και άκοπα. Αυτή είναι η στρατηγική τους, μ’ αυτήν χαίρονται βλέποντας τις δημοσκοπήσεις. Θα πει ίσως κάποιος ότι αυτή δεν είναι στρατηγική είναι «καλά κρασιά», όμως θα πρόκειται για κακό άνθρωπο που δεν του αρέσει να βλέπει τους συνανθρώπους του είναι χαρούμενοι.

Δημήτρης Καμπουράκης

Περισσότερα Άρθρα

Η Κομισιόν καταδικάζει τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τέμενος

Tην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τέμενος τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη στηλίτευσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για εξωτερικές υποθέσεις ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα. Ειδικότερα, η Ναμπίλα Μασράλι ανέφερε: «Καταγράφουμε την απόφαση για μετατροπή της Μονής της Χώρας που λειτουργούσε ως μουσείο από το 1945 σε τέμενος και να την ανοίξουν […]

Καταμετρήθηκαν 41 νέα κρούσματα Covid-19

Συνολικά 41 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα 11 Iουλίου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο, ενώ 9 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ο «χάρτης» των νέων κρουσμάτων:  – 11 κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, – 15 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, […]