12 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ανδριανός: Να αναγνωριστεί η ποικιλία ελιάς Μανάκι σε ολόκληρη την Αργολίδα ως προϊόν ΠΟΠ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν με την οποία τον καλεί να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την αναγνώριση της ποικιλίας ελιάς Μανάκισε ολόκληρη Αργολίδα ως προϊόν Π.Ο.Π.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Αφού σας συγχαρώ για τις ενέργειές σας να εξετάσει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τον χαρακτηρισμό της ποικιλίας ελιάς Μανάκι στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας ως προϊόν ΠΟΠ, σας καλώ ανάλογη διαδικασία να εκκινηθεί και για την καλλιέργεια της ποικιλίας αυτής στην όμορη Αργολίδα, και ιδιαίτερα τις περιοχές της Ερμιονίδας και της Επιδαύρου (όπου ήδη έχει χαρακτηριστεί ως ΠΟΠ σε Ασκληπείο και Κρανίδι) καθώς και σε περιοχές των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων, όπου τα ελαιόδεντρα Μανάκι καλλιεργούνται -και μάλιστα ως μονοκαλλιέργεια- επί αιώνες με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σημαντική θέση στην πρωτογενή παραγωγή της ευρύτερη περιοχής.

Δεδομένου του ότι ο χαρακτηρισμός αυτός θα προσδώσει σημαντική προστιθέμενη αξία σε ένα από τα εμβληματικά προϊόντα της αργολικής γης, προς όφελος των καλλιεργητών και της παραγωγικής ταυτότητας της Αργολίδας, ευελπιστώ στη θετική σας ανταπόκριση και παραμένω στη διάθεσή σας για να συμβάλλω με κάθε προσήκοντα τρόπο στην επιτυχία της σχετικής διαδικασίας».

Περισσότερα Άρθρα

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Δευτέρα: Θα χιονίσει και στην Πάρνηθα μετά το απόγευμα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στον Έβρο. Βαθμιαία σημαντική πτώση της θερμοκρασίας μετά το μεσημέρι. Επικράτηση πολύ ενισχυμένοι βοριάδων στο Αιγαίο. Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 αρχικά αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρότερα […]

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΚΚΕ: Για το άνοιγμα των σχολείων

Ακριβώς όπως έκλεισαν, με τα πρωτόκολλα που μετέτρεψαν τις πολυπληθείς τάξεις σε εστίες υπερμετάδοδης και με το μπάχαλο, όσο αφορά το μόνο επιπρόσθετο μέτρο που πήρε το υπουργείο Παιδείας, άνοιξαν σήμερα τα σχολεία, αφήνοντας στο έλεος της τύχης του μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στα σχολεία και τις οικογένειές τους. Πάνω από 14.000 παιδιά και εκπαιδευτικοί δεν […]