23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ: Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών σήμερα

Κάθε χρόνο, το πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους (6 Μαρτίου 2021), οι Έλληνες αστυνομικοί τιμούν τη μνήμη των συναδέλφων τους, που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Από το 1997 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει καθιερώσει το πρώτο Ψυχοσάββατο του έτους ως μέρα μνήμης των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών.

Η σημερινή μέρα είναι μία μέρα ξεχωριστή, είναι μία μέρα τιμής και σεβασμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έδωσαν σε καιρό Ειρήνης την ίδια τους τη ζωή.

Με αίσθημα ευθύνης, με γνώμονα την δημόσια υγεία και την προστασία των παρισταμένων αναστέλλουμε τις εκδηλώσεις τιμής που γίνονται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας κάθε χρόνο την μέρα αυτή.

Τα νέα αυστηρά μέτρα προφύλαξης από τον Covid -19 που τέθηκαν σε ισχύ από 04/03/2021 από την πολιτεία υποχρεώνουν όλους εμάς να προσευχηθούμε, ο καθένας ξεχωριστά, για τους αστυνομικούς που έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη, προκειμένου να προστατεύσουν τους συμπολίτες μας ή έπεσαν στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν συνανθρώπους, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν ανήμπορους ανθρώπους ή ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Τιμούμε αυτούς τους απλούς εργαζόμενους οι οποίοι πρόσφεραν τη ζωή τους, προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη.
Δυστυχώς αυτό όμως δείχνει να αφήνει παγερά αδιάφορη την πολιτεία αφού όσες κυβερνήσεις και αν πέρασαν από τότε μέχρι σήμερα καμιά τους δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση τους καθώς και στα άπειρα αιτήματά μας να αναγνωρίσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού που με κίνδυνο ζωής υπηρετεί την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη.

Έχουμε υποχρέωση να μη λησμονούμε ποτέ τους συναδέλφους που φεύγουν κατ’αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε.

Συλλογιζόμαστε την ευθύνη και το χρέος μας να τηρήσουμε τη βαθιά τους παρακαταθήκη και υποσχόμαστε στην κοινωνία πως θα συνεχίσουμε το έργο τους• πως θα υπερασπιστούμε με συνέπεια και συνέχεια την αξία και την ουσία της θυσίας τους.

Ευχόμαστε κάθε χρόνος που περνά, κάθε ώρα και κάθε στιγμή να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους.

Ευχόμαστε του χρόνου, το επόμενο πρώτο Ψυχοσάββατο, στον κατάλογο των απόντων συναδέλφων να μην έχει προστεθεί κανένα άλλο όνομα.

Ευχόμαστε ιδιαιτέρως στους συγγενείς και στις οικογένειες που στερήθηκαν πρόωρα τα αγαπημένα τους πρόσωπα να είναι πάντοτε υγιείς, δυνατοί και περήφανοι για τους ανθρώπους που έχασαν και ο Θεός να τους χαρίζει αντοχή και δύναμη σ’ αυτή την οδύνη.

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΣΙΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΡΑΓΚΑΣ

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 174 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πέθανε άνδρας στο «Αττικόν»

Τους 174 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς ένας 78χρονος άνδρας κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 78χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.  

Συλλήψεις σε Αργολίδα και Κορινθία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα Συνελήφθη, χθες (27.5.2023) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας,  50χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε κυνηγετικό όπλο, φυσίγγιο, αεροβόλο όπλο, -10- αμπούλες συμπιεσμένου αέρα, -1- κουτί με μεταλλικά σφαιρίδια, τα οποία κατασχέθηκαν. […]