15 °C Argos, GR
3 Φεβρουαρίου 2023

Απογοητευτικά είναι τα νέα που έρχονται από τον ΕΟΔΥ – Παγιώνονται τα νέα κρούσματα πάνω από τις 2.000


Απογοητευτικά είναι τα νέα που έρχονται από τον ΕΟΔΥ – Παγιώνονται τα νέα κρούσματα πάνω από τις 2.000 – Νέους τρόπους περιορισμού των πολιτών εξετάζει η κυβέρνηση.

Σε συνεχή συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, παρά το lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και πολλές μέρες και τα επιπλέον μέτρα.
Mέχρι τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (06.03) τα κρούσματα πανελλαδικά είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τις 2.000, με τις πληροφορίες μάλιστα να αναφέρουν ότι ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 2.200.
Σε κυβέρνηση και επιστήμονες επικρατεί αναβρασμός, αναζητώντας τρόπους για ανάσχεση της πανδημίας στη χώρα μας.

«Αν περιμένατε πτώση σήμερα, μάλλον θα σας απογοητεύσουμε. Τα νέα δεν είναι καλά ούτε σήμερα. Υπάρχει τάση για να αγγίξουμε τον αριθμό κρουσμάτων των δύο προηγούμενων ημερών.
Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ και η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει συνεχώς σε αριθμό κρουσμάτων. Ανησυχία επικατεί επίσης και στους νομούς Λάρισας, Φθιώτιδας, Αχαΐας και Εύβοιας.

Με τις κλίνες, τόσο σε θαλάμους όσο και στις ΜΕΘ γεμίζουν όσο γρήγορα αδειάζουν.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως μόνο την τελευταία εβδομάδα εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αττικής 1600 ασθενείς, αναγκάζοντας τον υπουργό Υγείας να μιλήσει για κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής προχώρησε και σε μια δυσάρεστη πρόβλεψη για την επόμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι αναμένεται να διασωληνωθούν περίπου 200 άτομα. Ο ιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης εκτίμησε πως το ΕΣΥ της Αττικής βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης, ενώ κινδυνεύουμε να καταγράφουμε πάνω από 100 θύματα ημερησίως.

Στο ίδιο μήκος και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κάνει λόγο για αδράνεια από πλευράς υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας πως ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, τώρα, αποφασίστηκε να μετατραπεί το Σισμανόγλειο σε Νοσοκομείο Covid.

Περισσότερα Άρθρα

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιες αιτήσεις θα επανεξεταστούν

Στην επανεξέταση κάποιων οριακών απορρίψεων προχωρούν τα συναρμόδια για το κοινωνικό μέρισμα, υπουργεία εργασίας και οικονομικών, μετά την πίστωση του ποσού σε όσους είχαν καταθέσει πρώτοι τις αιτήσεις αλλά και την επίλυση του προβλήματος «εξαφάνισης» χιλιάδων δικαιούχων. Από «κόσκινο» θα περάσουν τώρα ορισμένες αιτήσεις που απορρίφθηκαν για λίγα ευρώ πάνω από τα 9.000 ευρώ, το οικονομικό «ταβάνι» που ισχύει για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά. Στόχος είναι να επιλεγούν οι […]

Σαν σήμερα το 1963, πεθαίνει η Εντίθ Πιάφ

Σαν σήμερα στις 10 Οκτωβρίου 1963  έφυγε από τη ζωή η Εντίθ Πιάφ, η μεγαλύτερη ίσως τραγουδίστρια της γαλλικής σκηνής. Η ερμηνεία της στο σανσόν (γαλλική μπαλάντα), που αντικατόπτριζε τις τραγωδίες της προσωπικής της ζωής, της χάρισε παγκόσμια φήμη. Μεγάλες της επιτυχίες, τα χιλιοτραγουδισμένα «La vie en rose» και «Non, je ne regrette rien». H […]