13 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2022

Το ΚΚΕ Αργολίδας για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων

Το ΚΚΕ Αργολίδας για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων

Θέμα χρόνου ήτανε να οδηγηθούν σε κλείσιμο τασχολείαστις περιοχές που είναι στο«βαθύ κόκκινο» όπως είναι και ο νομός Αργολίδας, ως αποτέλεσμα του ανοίγματος χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.

Το να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά για ένα μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα είναι “κενό γράμμα”, αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου όταν ξανανοίξουν, να διασφαλίζεται η ασφαλής και ομαλή λειτουργία τους.

Οι επιπτώσεις από το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων και το lockdown έχει πολυσύνθετες επιπτώσεις στη μόρφωση και τη ψυχολογία των παιδιών, γεγονός που θα έπρεπε να αποτελέσει έναν επιπλέον παράγοντα ώστε να εξασφαλιστούν οι συνθήκες που θα επέτρεπαν τη δια ζώσης διδασκαλία σε κατάλληλο και ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα έκθετη και φέρνει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση. Σύμμαχος της σταθερός και οι Δημοτικές αρχές που αντί να διεκδικούν και να παίρνουν μέτρα για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια, ζητούσαν το κλείσιμό τους. Επιβεβαιώνεται η κρισιμότητα των αιτημάτων των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών για πραγματικά μέτρα προστασίας. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ενταθεί σήμερα ο αγώνας συνολικά για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού και των παιδιών του.

Καλούμε τώρα τη κυβέρνηση να πάρει ουσιαστική μέτρα:

-Για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών.

-Να δοθεί τεχνολογικός εξοπλισμός σε όλους τους μαθητές, δωρεάν internet, tablet και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να μην αποκλείεται κανένας μαθητής από την τηλεκπαίδευση.

-Άμεσα και δωρεάν τεστ Covid -19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

-Να δίνονται δωρεάν και σε επάρκεια όλα τα αναγκαία είδη ατομικής προστασίας.

-Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

-Διορισμός μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.

-Αύξηση των δρομολογίων των σχολικών λεωφορείων, για αποφυγή του συγχρωτισμού.

-Να προταχθεί, εδώ και τώρα, ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Το ΚΚΕ Αργολίδας για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Ιουλίου

Σαν σήμερα 7 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής 1456 Η Ιωάννα της Λωρραίνης αθωώνεται από εκκλησιαστικό δικαστήριο στη Ρουέν, 25 χρόνια μετά το θάνατό της στην πυρά ως αιρετική. 1687 Ο Ισαάκ Νεύτων εκδίδει το κυριότερο έργο του, τις τρίτομες «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας», όπου παραθέτει τα τρία αξιώματα της μηχανικής και το νόμο της […]

Σύλληψη ιδιοκτήτη επιβατικού σκάφους στον Πόρο που τα είχε… “τσούξει”

Στη σύλληψη ενός 59χρονου προέβησαν, απογευματινές ώρες της Τετάρτης 29 Ιουλίου, στελέχη του Λιμεναρχείου Πόρου. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι του Πόρου διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, ο οποίος είχε επιβιβάσει επτά επιβάτες στην υπό την ιδιοκησία του Ε/Γ-λάντζα προκειμένου να τους μεταφέρει στο λιμένα Γαλατά, μετά Στη σύλληψη ενός 59χρονου προέβησαν, απογευματινές ώρες της […]