18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Ανδριανού σε Βορίδη, Σκρέκα και Λιβανό για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο σοβαρό και πολυεπίπεδο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που απορρέουν στον Αργολικό Κόλπο

Παρέμβαση Ανδριανού σε Βορίδη, Σκρέκα και Λιβανό για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο σοβαρό και πολυεπίπεδο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που απορρέουν στον Αργολικό Κόλπο.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη ΒουλήΕρώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη· Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα· και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σ. Λιβανό με θέμα την ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης στο σοβαρό και πολυεπίπεδο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που απορρέουν στον Αργολικό Κόλπο.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η εμφανής μόλυνση στον Αργολικό κόλπο από λύματα του βιολογικού καθαρισμού καθιστά επιτακτική την εξεύρεση άμεσης και μόνιμης λύσης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Το χρονίζον και πολυεπίπεδο αυτό ζήτημα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία της Αργολίδας καθώς επηρεάζει τον σημαντικό βιότοπο, τις συνθήκες ζωής και τον τουρισμό, καθώς, με τις τελευταίες εξελίξεις, και τους παραγωγούς δεδομένου του ότι σταματά η κοπή των πορτοκαλιών λόγω της μη λειτουργίας των συσκευαστηρίων, αφού δεν μπορούν οι επιστρεφόμενες μικρόκαρπες ποσότητες να πάνε προς χυμοποίηση, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην καταβολή των συνδεδεμένων επιδοτήσεων που δικαιούνται οι παραγωγοί εσπεριδοειδών.

Καθίσταται συνεπώς επιτακτική η άμεση εξεύρεση λύσης στο σοβαρό και πολυεπίπεδο αυτό πρόβλημα με τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων, ώστε και το περιβάλλον να προστατεύεται με την αυστηρή τήρηση όλων των κατά νομό υποχρεώσεων, και ο αγροτικός κόσμος που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία να μην πληρώσει το μάρμαρο.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

  1. Με ποιες ενέργειες θα δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο σοβαρό και σύνθετο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων που απορρέουν στον Αργολικό Κόλπο».

 

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης : Κι αν στην Μεσόγειο παίζονται πρωτίστως συμβολισμοί;

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Όχι και τόσο ηρωική ή εθνεγερτική (όπως το απαιτούν οι περιστάσεις) αλλά τέλος πάντων, ας την κάνουμε για τις ανάγκες της ανάλυσης. Ας δούμε αυτή την υπόθεση ως το χείριστο σενάριο που κανείς μας δεν θέλει, ούτε επιδιώκει. Ας πούμε λοιπόν ότι εμείς θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε στην τουρκική πολιτική […]

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτό το νησί του Ειρηνικού έχασε τον Θεό του!

Ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας έφυγε από τη ζωή και ντύθηκε στα μαύρα ένα ολόκληρο χωριό σε απομακρυσμένο νησί του Νότιου Ειρηνικού, όπου περίπου 700 άτομα πιστεύουν πως ο Φίλιππος δεν είναι άνθρωπος, αλλά θεός. Το νησί του Ειρηνικού ονομάζεται Tanna και το συγκεκριμένο χωριό, το ­Yaohnanen, βρίσκεται στα βάθη του τροπικού του δάσους. Εκεί […]