14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 

Σαν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου συνέβησαν τα εξής:

1869: Εγκαινιάζεται ο ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας – Πειραιά, υπό την επωνυμία ΣΑΠ Α.Ε., μετέπειτα ΗΣΑΠ. Επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο είναι η βασίλισσα Ολγα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης, υπουργοί, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι.

1900: Την ποδοσφαιρική ομάδα Μπάγερν ιδρύουν 18 νεαροί στο εστιατόριο «Γκιζέλα» του Μονάχου.

1933: Εμπρησμός στο Ράιχσταγκ. Η φωτιά στη γερμανική Βουλή αποδίδεται στους κομμουνιστές και ο Χίτλερ βρίσκει την ευκαιρία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αναστείλει τα πολιτικά δικαιώματα.

1953: Αρχίζουν στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, οι συζητήσεις για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους. Η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί στις 8 Αυγούστου.

1991: Η Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το ΚΚΕ τοποθετεί μια γυναίκα στην ηγεσία του. Η νέα γ.γ. υποστηρίχθηκε από τη λεγόμενη «συντηρητική» πτέρυγα της Κεντρικής Επιτροπής, με 57 ψήφους, έναντι 53 που συγκέντρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο υποστήριξε η «ανανεωτική» πτέρυγα.

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο παλαίμαχος του Παναργειακού και του Αργοναύτη Τάσος Γιαννόπουλος

«Έφυγε» από κοντά μας ο Τάσος Γιαννόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έγραψε τη δική του ιστορία στην περιοχή μας. Ο Τασούλης για τους οικείους του, φόρεσε και τίμησε τη  φανέλα του Παναργειακού και του Αργοναύτη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3:30μμ στη Δαλαμανάρα.

Τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Τα αστρολογικά γεγονότα του Οκτωβρίου θα σας φέρουν και πιο κοντά στους στόχους σας. Εργασία και οικονομικά ζητήματα θα απορροφήσουν τον περισσότερο χρόνο σας! ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Στο πλευρό σας έχετε πολύ κόσμο που σας υποστηρίζει. Αυτό είναι κάτι που θα σας ενισχύσει σε όλα τα επόμενα βήματα που θέλετε […]