18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Έκλεισε ο 1ος παιδικός σταθμός στο Ναύπλιο

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ανησυχήσει πολύ από τα κρούσματα που εμφανίζονται στα σχολεία της πόλης και ιδιαίτερα για τα κρούσματα στους παιδικούς και βρεφικούς του Δήμου Ναυπλιέων.

Σήμερα, Παρασκευή, 26/2/21 ανακοινώθηκε στους γονείς του 1ου παιδικού ότι ο σταθμός θα κλείσει για 14 ημέρες λόγω 2 κρουσμάτων (ένα παιδί και ένα μέλος του προσωπικού του σταθμού).

Σαν σύλλογος επικοινωνήσαμε με τον ΔΟΚΟΙΠΑΝ αλλά και με τον ΕΟΔΥ για να πιέσουμε να γίνουν τη Δευτέρα 1η Μαρτίου τεστ σε όσους γονείς και παιδιά του 1ου παιδικού το επιθυμούν. Ο ΕΟΔΥ μάς απάντησε ότι δεν θα γίνουν ξεχωριστά τεστ για τον 1ο παιδικό, ενώ ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ μας διαβεβαίωσε ότι αν δεν αναλάβει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη διεξαγωγή των τεστ, θα αναλάβει ο ΔΟΚΟΙΠΑΝ με δικά τους μέσα και προσωπικό.

Επιμένουμε στα αιτήματά μας, που έχουμε με κάθε τρόπο εκφράσει προς την κυβέρνηση και τον Δήμο: Να βρεθούν ή να διαμορφωθούν χώροι, έτσι ώστε να μειωθεί ο συγχρωτισμός, να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό και να τηρούνται τα βασικά μέτρα ασφάλειας των χώρων, να γίνονται εβδομαδιαία τεστ σε όλο το προσωπικό, να διαμορφωθούν σε όλους τους σταθμούς οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Όλα τα παραπάνω τα ζητάμε μήνες τώρα, έτσι ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού εντός των σταθμών. Οι αρμόδιοι, ενώ μας λένε ότι «η υγεία των παιδιών είναι πάνω απ’ όλα», στην πράξη συνεχίζουμε να βλέπουμε ότι δεν είναι στις προτεραιότητές τους να λύσουν το πρόβλημα.

Ως σύλλογος, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα κάνουμε νέες παρεμβάσεις για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών μας. Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου να πάρουν ενεργό μέρος σε αυτήν την προσπάθεια.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων

Περισσότερα Άρθρα

Υποψήφιος βουλευτής Αργολίδας με τη ΝΔ ο Ιωάννης Μπούνος

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, Οι εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν τις πλέον κρίσιμες μετά το 2009. Η χώρα μας μετά την περιπέτεια και τις οδυνηρές συνέπειες που βίωσε από την «πρώτη φορά Αριστερά» βρήκε ξανά στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας τον δρόμο προς την σταθερότητα, την οικονομική […]

Στους 123 οι νεκροί από κορονοϊό – Κατέληξαν δύο άνδρες

Δύο συνάνθρωποί μας έχασαν σήμερα τη μάχη με τη ζωή. Πρόκειται για έναν άνδρα 88 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, καθώς και έναν άνδρα 76 ετών, που νοσηλευόταν στον «Ερυθρό Σταυρό». Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα ανέρχεται σε 123. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 88χρονος, που […]