14 °C Argos, GR
6 Δεκεμβρίου 2022

Οι νοσοκομειακές μονάδες της Αργολίδας εκπέμπουν SOS και η κυβέρνηση κωφεύει

Δήλωση Ανδρέα Πουλά σχετικά με την κατάσταση των δύο νοσοκομειακών μονάδων της Αργολίδας
«Οι νοσοκομειακές μονάδες της Αργολίδας εκπέμπουν SOS και η κυβέρνηση κωφεύει»

Σχετικά με την επικίνδυνη υγειονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και την εξίσου δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία μας θα ήθελα επιστήσω την προσοχή των αρμοδίων και να τονίσω τα εξής :

1. Την ώρα που καθημερινά αυξάνονται τόσο τα κρούσματα όσο και τα περιστατικά COVID που χρήζουν νοσηλείας το ήδη ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξουθενωμένο και απροστάτευτο πλήττεται και αυτό από τον ιό και τίθεται εκτός μάχης επιτείνοντας το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δύο νοσοκομειακών μονάδων εν μέσω πανδημίας. Προσφάτως όμως ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε στην Βουλή ότι έχουν προσληφθεί 41 άτομα νοσηλευτικού προσωπικού για τα δύο νοσοκομεία της περιοχής μας.

– Πως δικαιολογείται λοιπόν η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία μας σήμερα ;

– Που ακριβώς υπηρετούν τα 41 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό που ισχυρίζεται ο κ. Κοντοζαμάνης ότι έχουν προσληφθεί στα δύο Νοσοκομεία της Αργολίδας τη στιγμή που αυτά παρουσιάζουν τόσα κενά και δυσλειτουργίες από την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού;

– Μήπως αποσπάστηκαν με εντολές της 6ης Υ.Π.Ε. και με την συναίνεση της διοίκησης του Γ.Ν. Αργολίδας σε άλλες υπηρεσίες και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες; Μόλις χθες μάθαμε ότι αποσπάστηκε άλλος ένας νοσηλευτής από το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

2. Η νοσοκομειακή μονάδα του Άργους που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο διαθέτει μία παθολογική κλινική σπασμένη σε τρία κομμάτια: ένα για ασθενείς COVID και δύο για ασθενείς με άλλα νοσήματα. Το γεγονός όμως ότι ο χώρος νοσηλείας COVID ασθενών χωρίζεται με πρόχειρο και όχι ασφαλή τρόπο από τον χώρο νοσηλείας των ασθενών με άλλα νοσήματα αυξάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά προβλήματα και τους κινδύνους διασποράς.

– Ποιος ευθύνεται για τον πλημμελή σχεδιασμό και την λανθασμένη χωροθέτηση;

3. Στον απολογισμό για το 2020 που έκανε πρόσφατα η Διοίκηση του Γ.Ν. Αργολίδας αναφέρθηκε στη δημιουργία 5 κλινών ΜΑΦ με πλήρη εξοπλισμό.

– Λειτουργούν αυτές οι κλίνες σήμερα ;

– Τα περιστατικά που θα χρειαστούν διασωλήνωση σε ποιες κλινικές ΜΕΘ θα διακομιστούν; Υπάρχει σχετικός σχεδιασμός;

Επιτέλους ο λαός της Αργολίδας – όπως και όλη η Χώρα – χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν μπορούμε πάντα να τρέχουμε διαρκώς πίσω από τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων δεν είναι ρομπότ, με ανεξάντλητα φυσικά και ψυχικά όρια, που καλύπτουν τις τρύπες του συστήματος. Είναι άνθρωποι και χρειάζονται ένα αξιόπιστο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και ανθρώπινο ωράριο εργασίας και εφημεριών για να παρέχουν απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς τους συμπολίτες μας.

Περισσότερα Άρθρα

Σκότωσε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε

Μια νέα υπόθεση φονικής ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία, καθώς ένας 81χρονος δολοφόνησε την 61χρονη σύζυγό του στην Μπούκα Μεσσήνης και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η τραγωδία που αποκαλύφθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι, όταν ο γιος του ζευγαριού βρήκε νεκρούς τους γονείς του μέσα στο σπίτι τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 81χρονος […]

Μεσημεριανές σκέψεις…

Ηλιόλουστο μεσημέρι του Δεκέμβρη, σε χώρο εξωτερικό αλλά προστατευμένο σχετικά… Απολαμβάνω το κακάο μου και χαζεύω τα αυτοκίνητα στον παραλιακό δρόμο… Ο ήλιος το χειμώνα είναι απίστευτα φιλικός και παρήγορος… Κι αν η διάθεσή σου δεν είναι και πολύ καλή, βάζει κι αυτός το χεράκι του η μάλλον την… ακτίδα του για να στη φτιάξει… […]