31 °C Argos, GR
4 Ιουλίου 2022

Ο Τάσος Χρόνης για τα οικονομικά του Δήμου Επιδαύρου

Την δική του απάντηση δίνει ο Δήμαρχος Επιδαύρου στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και το έλλειμμα που παρουσιάσθηκε.

Αναλυτικά αναφέρει ο Τάσος Χρόνης:

«Για να δούμε λοιπόν τι μάθαμε την εβδομάδα που πέρασε σε τοπικό επίπεδο:

[hfe_template id='397365']

1) Οι ορκωτοί λογιστές είναι άσχετοι με τη διενέργεια ελέγχων ενώ εμείς με τα μπακαλοτεύτερα​ ξέρουμε καλύτερα!

2) Είναι (σχεδόν) ποινικό αδίκημα να αναφέρεις το πόρισμα των ορκωτών λογιστών εάν δεν αρέσει σε κάποιους το αποτέλεσμα και τίθεται υπό αμφισβήτηση

3) Πρέπει ο εκάστοτε δήμαρχος ή πρόεδρος νομικού προσώπου να κάνει τον εισαγγελέα και τον λογιστή και να γνωρίζει τις αποφάσεις από πρίν ή απλά να τις μαντεύει! Και εάν δεν μπορεί υπάρχουν άνθρωποι στο Δήμο που πολύ απλά προσθαφαιρούν ποσά και βγάζουν αποτελέσματα!

4) Υπερασπίζεσαι τα μέλη των σχολικών επιτροπών μόνο αν αποδείξεις ότι το έλλειμμα είναι μικρότερο και οχι αν αποκαλύψεις τον πραγματικό υπεύθυνο.

5) Η μείζονα αντιπολίτευση δεν είναι σίγουρη ότι υπάρχει υπεξαίρεση,​ για το έλλειμμα κάτι έχει ακούσει μάλλον, προφανώς στο δικαστήριο όπου αποδέχθηκε ο κατηγορούμενος την​ ενοχή του είχε φύγει.

6) Το ότι υπάρχει έλλειμμα σε έλεγχο ”δεν σημαίνει τίποτε, αυτά μπορεί να δημιουργηθούν ή και να καλυφθούν” (κατά λέξη – μιλάμε πάντα για την συγκεκριμένη περίπτωση). Υ.Γ. μακάρι να καλυφθούν!!!!!!!!

7) Όταν εκσυγχρονίζεται ένα σχολείο,​ ένα άλλο κλείνει!( ενημερωτικά ένα σχολείο κλείνει όταν έχει κάτω από 5 μαθητές ή όταν κάνει πρόταση ο δ-ντης εκπαίδευσης, το δημοτικό συμβούλιο την αποδεχθεί και φυσικά παρθεί η σχετική απόφαση από το υπουργείο παιδείας)

8) Μπορούσαν και οι προηγούμενοι να κάνουν το έργο του Δημοτικού σχολείου στο Λυγουριό αλλά δεν ήθελαν τελικά!! Δηλαδή κάποιοι σκόρπαγαν χιλιάδες ευρώ στις μελέτες αλλά δεν είχαν σκοπό να κάνουν το έργο. Άρα​ κάποιοι έλεγαν στον κόσμο ότι ετοιμάζουν έργα και μελέτες ενώ πραγματικά είχαν άλλα σχέδια (άραγε σε πόσα “έτοιμα έργα “, που λένε ότι μας άφησαν να έγινε αυτό?)

9) Δεν έγινε ΕΔΕ για υπάλληλο που είχε υπεξαιρέσει ποσό, το οποίο ανακαλύφθηκε επί θητείας μας (η αλήθεια είναι ότι έχει τελειώσει η ΕΔΕ από το καλοκαίρι κ έχει επιβληθεί η ποινή!!! Φυσικά δεν υπάρχει έλλειμμα και τα χρήματα είναι στο ταμείο αμέσως μόλις το ανακαλύψαμε!)

10) παραδέχεται η μείζονα αντιπολίτευση ότι στην διαχείριση της καθημερινότητας τα πάμε καλά αλλά η μέχρι τώρα πορεία μας ”απέχει των αναγκών της καθημερινότητας” ( σύνθετο πρόβλημα για δυνατούς λύτες)

Χωρίς καλαμπούρια τώρα! Η οποιαδήποτε καλόπιστη (ή και κακόπιστη πολλές φορές) κριτική είναι καλοδεχούμενη και βοηθά τόσο στη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου όσο και στο έργο της δημοτικής αρχής, αρκεί να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δημιουργεί προϋποθέσεις σύγχυσης της κοινωνίας και φυσικά λειτουργεί εις βάρος των όποιων έργων ή προγραμμάτων προχωρούν.

Τα αυτιά μας είναι πάντα ανοιχτά. Δεν τα κάνουμε όλα τέλεια ούτε ασχολούμαστε με το χθες εαν δεν μας τσιγκλήσουν αυτοί που είναι το χθες! Δεν είναι όλα αντιπολίτευση ούτε όλα να ‘χαμε να λέγαμε. Για τον λόγο αυτό τα συμβούλια μας είναι πλέον ανοιχτά και ακούγονται όλες οι απόψεις.
Οι αποφάσεις όμως πρέπει να παρθούν με κριτήρια που κάποιες φορές ίσως δεν αρέσουν σε όλους!
Σεβαστό!

Αυτό που θέλει προσοχή είναι η παραφιλολογία. Και αυτό δεν το κάνει η δημοτική αρχή!
Κάθε μέρα απολογούμαστε στους δημότες μας για ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Άρα είμαστε προσεκτικοί αν μη τι άλλο!

Όσο για το έλλειμμα και να το κλείσουμε εδώ, δεν κυνηγάμε να αποδείξουμε το ποσό με αλχημείες, αυτό είναι δουλειά της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και του Εισαγγελέα!

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΊ ΜΗΔΕΝΙΚΌ ΤΟ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ!

Αλλά τώρα το ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟ πόρισμα (εδώ και 5 χρόνια) λέει έλλειμμα 176.000!
Πρέπει όλοι να αποδεχθούμε και να συμφωνήσουμε ότι θα πηγαίνουμε με τα επίσημα στοιχεία για να προστατεύσουμε αυτούς που δεν φταίνε σε τίποτα!!!

 

Τάσος Χρόνης

Δήμαρχος Επιδαύρου»

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Είναι μια κάποια λύση

Ο οδηγός στην Μαλακάσα ήταν εξοργισμένος. «Έχουν εκχιονιστικά, αλλά αντί να τα φέρουν εδώ που υπάρχει ανάγκη, τα πάνε στο Σύνταγμα για να πουλάνε μούρη στις τηλεοράσεις οι δήμαρχοι και η κυβέρνηση.» Την ίδια στιγμή, μια άλλη κυρία έξω απ’ την Μεγάλη Βρετάνια κοίταζε με φρίκη την πλατεία απέναντι της και έλεγε στην κάμερα. «Αφού […]

Τι θα γίνει με καφετέριες,μπαρ και καταστήματα εστίασης μετά την καραντίνα

Εκτός από τα υπόλοιπα μέτρα που θα παρθούν, θα προβλέπονται και αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφωθούν με αυτά για τη λειτουργία των καταστημάτων που θα ανοίξουν τις πρώτες μέρες. Τα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα μπαρ, τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης αφορούν τις επιχειρήσεις που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και προβλέπεται να […]

Follow by Email